Nick Meynen stelt "De val van Icarus" voor

Op donderdag 15 oktober stelt Nick Meynen zijn nieuwste boek bij ons voor. Hoe we dat juist corona-veilig organiseren, bepalen we als de datum wat dichterbij komt.
U kan zich alvast via deze link inschrijven. U verneemt dan als eerste hoe de avond zal verlopen en bent zeker van een plaastje.

Toegang is 5 euro. Bij aankoop van een boek wordt deze verrekend.

= Over het boek = 
In de Franse cultfilm La haine tuimelt een man uit een vijftig verdiepingen tellend gebouw. ‘Jusqu’ici tout va bien, jusqu’ici tout va bien, jusqu’ici tout va bien’, prevelt hij tijdens zijn val. Het doet denken aan de wereld vóór corona. In dit boek legt Nick Meynen uit dat de pandemie geen accident is. Noch een straf van god, wraak van Moeder Natuur of kwestie van karma. Ze is wel een logische consequentie van de politieke keuzes die onze beleidsmakers al decennialang maken, keuzes die mens en planeet verdrinken in het ijskoude water van de egoïstische berekening. Er is geen weg terug naar normaal, stelt Meynen, want niets aan de precorona-economie was normaal. ‘Dit verdient een breed en internationaal publiek’, schreef Naomi Klein over Frontlijnen, zijn vorige boek dat ook werd opgenomen in het lijstje van de tien beste boeken over klimaatverandering van het Amerikaanse jongerentijdschrift Teen Vogue. Met De val van Icarus bevestigt hij alle lof.

= Over NIck Meyen =
Nick Meynen is auteur, journalist en medewerker van European Environmental Bureau.
Website:  https://nickmeynen.wordpress.com/

= Gegevens boek =
15 euro - Epo - 120 blzn. - paperback - 9789493168435 - verschijnt in oktober