Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789044547689
Publicatiedatum:   15-11-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

Parijs, een winternacht in 1983. Het zestienjarige meisje is de weg naar haar hotel kwijt en dwaalt door onbekende straten. Ze heeft een papiertje bij zich met daarop het adres van de dertig jaar oudere fotograaf A. Hij zal van haar een foto maken die gepubliceerd wordt in een modeblad. Een meisje met lange oorbellen kijkt in de camera.

Bijna veertig jaar later raakt het meisje op de foto, een nu drieënvijftigjarige Noorse schrijfster, in een depressie. Van haar periode in Parijs herinnert ze zich weinig. Terwijl haar eigen wereld en die om haar heen barsten vertoont, probeert de volwassen vrouw het jonge meisje te begrijpen dat ze ooit was.

Meisje, 1983 speelt zich af in Oslo, New York en Parijs. Linn Ullmann daalt af in haar geheugen en vertelt een rauw, onverhuld en bij vlagen nietsontziend verhaal over macht en onmacht, lust en schaamte, schoonheid en vergetelheid.


‘Verbluffend goed, nietsontziend en genadeloos.’ – Dagbladet


‘Schitterend.’ – Dagsavisen


‘Ullmanns beste.’ – Dagens Næringsliv

Linn Ullmann is een van de meest opvallende stemmen in de hedendaagse Scandinavische literatuur. Haar romans zijn in meer dan twintig talen vertaald en verschillende ervan zijn bewerkt voor het toneel. Voor haar werk ontving ze vele belangrijke literaire prijzen. Ook internationaal vond haar werk weerklank. Haar roman Een gezegend kind werd onder meer genomineerd voor de International IMPAC Dublin Literary Award. De rustelozen, de roman die Ullmann schreef over haar ouders Ingmar Bergman en Liv Ullmann, werd een internationale bestseller. Meisje, 1983 is Linn Ullmanns zevende roman.

  EAN: 9789044547689
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Lucy Pijttersen
  Publicatiedatum:   15-11-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 214 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 324 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256