Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

28 oktober 2020: Wilfried, nieuw in ons aanbod

Sinds kort bestaat "Wilfried" ook in het Nederlands en dat hoort natuurlijk op onze rekken. 
Pacal Verbeken, reporter van België, zal de Nederlandstalige Wilfried leiden. Pascal is bij ons vooral gekend van zijn zes geprezen non-fictieboeken waarin België, zijn geschiedenis, zijn onmogelijkheid, zijn schoonheid en lelijkheid een belangrijke rol spelen. Bekende titels zijn BrutopiaArm Wallonië en Grand Central Belge. Het motto van zijn ploeg is "Begrijpen, niet oordelen", naar het beroemde citaat van Georges Simenons commissaris Maigret.

Wilfried is...

…een kwartaalblad dat het Belgische perslandschap wil vernieuwen met een verandering van perspectief.

…het enige blad met een topploeg van journalisten, fotografen en grafici uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel die hun blik richten op héél het land, niét alleen de eigen taalgemeenschap.

…een magazine dat kijkt door een breedhoeklens, van Luik tot Oostende, van Virton tot Turnhout. Om meer inzicht te geven in dit bijzondere, gespleten, soms onmogelijke land.

…het motto van Wilfried is “Begrijpen, niet oordelen” (comprendre, ne pas juger), naar het beroemde citaat van Georges Simenons commissaris Maigret.

…een kwaliteitsmagazine voor reportages, interviews, foto’s en verhalen, over politiek, maatschappij, media en cultuur.

onafhankelijk. Het blad staat volledig los van politieke partijen en ideologische bewegingen. Het wordt uitgegeven door de coöperatie Wilfried, gesteund door aandeelhoudende coöperanten, abonnees en kopers.

Terug naar de lijst