EAN:  9789000367566
Publicatiedatum:   20-08-2020
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  520

  Bestelbaar

Het verhaal van een van de grootste wetenschappers aller tijden

'God schiep, Linnaeus organiseerde.' Zo omschreef Carl Linnaeus, de befaamde Zweedse arts, plantkundige, zoöloog en geoloog, zijn bijdrage aan de wetenschap. Eeuwen later is deze beschrijving nog steeds van toepassing. Zijn systematische indeling wordt nog altijd overal ter wereld gebruikt, evenals veel van de namen die Linnaeus aan de individuele soorten gaf. Waaronder de naam voor de mens: homo sapiens.

Zijn eigen wetenschappelijke excursies bleven hoofdzakelijk beperkt tot zijn thuisland Zweden, maar onder zijn aanmoediging reisden zijn medewerkers de hele wereld over om nieuwe soorten te verzamelen. Op basis van hun veldonderzoek documenteerde Linnaeus vervolgens duizenden planten- en diersoorten en was hij in staat om zijn inventaris van de wereld, Systema Naturae, te voltooien.

Maar naast een serieuze wetenschapper was Linnaeus een man die werd geprezen om zijn humor en briljante toespraken. Hij was bovendien een uitstekende netwerker, die contact onderhield met botanici over de hele wereld. En ook buiten zijn vakgebied werd hij zeer gewaardeerd. Goethe schreef ooit over hem: 'Met uitzondering van Shakespeare en Spinoza, ken ik niemand die me zo sterk heeft beïnvloed [als Linnaeus].'

Gebaseerd op originele bronnen, neemt historicus Gunnar Broberg de lezer mee in het fascinerende leven van de vader van de biologische rangschikking. Carl Linnaeus is de eerste biografie die werd geschreven over deze toonaangevende Zweedse wetenschapper. Het levert een kleurrijk en compleet portret op van een briljant man.

Gunnar Broberg (1942) is historicus, verhalenverteller en specialist op het gebied van Carl Linnaeus. Hij is hoogleraar wetenschapsgeschiedenis aan de universiteit van Zweden en heeft meerdere publicaties op zijn naam staan.

  EAN: 9789000367566
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   20-08-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 162 mm
  Breedte: 238 mm
  Dikte: 39 mm
  Gewicht: 1063 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 520
  Trefwoorden:   biografie;biologie;botanicus;diersoorten;homo sapiens;leiden;linnaeus;natuur;wetenschap;zweden