Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Mot en de metaalvissers


Nederlands | 08-04-2022 | 336 pagina's

9789000381371

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 17,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Een betoverende nieuwe jeugdroman van Sanne Rooseboom

De week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest heel wat gebeuren voordat ze haar grote vondst zou doen. Ze had nog niet eens een magneet.

Mot heet eigenlijk Vlinder. Maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een opgeruimd, luchtig kind in een jurkje. Mot is zo niet. Mot houdt van zwarte kleren en van de oude, rommelige stad waarin ze opgroeit. Uit opstandigheid koopt ze van haar spaargeld een magneet om mee te vissen in het oude kanaal. Ze vindt een kleine, roestige duikboot. Die duikboot is het begin van een groots avontuur, waarbij Mot de punk-acrobaten van De Werf ontmoet, ze het tegen een machtige miljardair opneemt en ze haar moeder beter leert kennen.

Mot en de metaalvissers is een origineel en betoverend verhaal, dat zich nét niet in onze wereld afspeelt. Over de rafelrandjes van een stad, over jezelf kunnen zijn en over roest. Heel veel roest.

'Een goed doortimmerd, fantasierijk avonturenverhaal.' Joukje Akveld in Het Parool

Biografie

Sanne Rooseboom (1979) studeerde internationale betrekkingen en ging daarna aan het werk als journalist in Nederland en Groot-Brittannië. In 2016 debuteerde ze als kinderboekenschrijver met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje, gevolgd door de succesvolle serie Het Ministerie van Oplossingen. Ze woont en werkt in Rotterdam.

Details

EAN :9789000381371
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  08-04-2022
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :238 mm
Breedte :162 mm
Dikte :37 mm
Gewicht :691 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :336
Keywords :  acrobatiek;avontuur;duikboot;duikboten;jippie!;macht;ministerie van oplossingen;onder water;onderzeeër;ontdekkingsreis;sanne rooseboom;sophie pluim;spannend;stad;steampunk;zelf lezen vanaf 9 jaar