Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De atlas van geluk


Nederlands | 25-08-2022 | 192 pagina's

9789000384556

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 39,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Op zoek naar de verschillende betekenissen van geluk over de hele wereld

Onderzoek wijst uit dat we gemiddeld steeds gelukkiger worden, maar blijft dat geluk ook groeien in de toekomst? En waar hangt ons geluk van af? Volgens sommigen hangt het af van de economie, onderwijs of cultuur, anderen denken aan democratie, gezondheid of vrijheid. De atlas van geluk – waaraan negen wetenschappers in geografie, geschiedenis en antropologie hebben gewerkt – geeft een voortreffelijk overzicht van het fenomeen geluk.

Aan de hand van 140 kaarten en 180 grafieken worden maar liefst 80 onderwerpen behandeld, van werk en milieu tot corona, fastfood en LGBTQ+. Deze wereldwijde zoektocht naar geluk is onmisbaar voor iedereen die meer te weten wil komen over geluk en wat we eronder verstaan. 

Joan Tort studeerde rechten, aardrijkskunde en geschiedenis en is sinds 1990 hoogleraar aan de Universiteit van Barcelona. Hij is de (co)auteur van 38 werken op het gebied van geografie, literatuur en geschiedenis. Voor dit boek heeft hij samengewerkt met wetenschappers Isabel Aparici, Ester Duce, Fernando Gil, Javier Martín Vide, Antoni Romeu, Albert Santasusagna, Jenniffer Kriss Thiers en Lluís Tudela.

Biografie

Joan Tort studeerde rechten, aardrijkskunde en geschiedenis en is sinds 1990 hoogleraar aan de Universiteit van Barcelona. Hij is de (co)auteur van 38 werken op het gebied van geografie, literatuur en geschiedenis, waaronder De atlas van geluk.

Details

EAN :9789000384556
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  25-08-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :261 mm
Breedte :260 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :968 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192
Keywords :  cadeauboek;corona;democratie;geluk;gelukkig;gezondheid;happiness;kaarten;lhbti;mentale gezondheid;milieu;samenleving;vrijheid;wereldkaart