Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De woorden die bleven


Nederlands | 27-06-2024 | 160 pagina's

9789000395316

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Aangrijpende, prijswinnende roman over de kracht van taal en worden wie je bent – winnaar National Book Award

Als hij 71 jaar is, besluit Raimundo dat hij wil leren lezen en schrijven. In het conservatieve Braziliaanse plattelandsdorp waar hij opgroeide is hij nooit naar school gegaan, maar moest hij van jongs af aan helpen op het land.

Toen Raimundo lang geleden als tiener zijn familie verliet, was een brief van Cícero het enige dat hij meenam. Nadat hun verboden liefde werd ontdekt, werden ze met geweld uit elkaar gehaald. Decennialang kon Raimundo de brief niet lezen en vertrouwde hij de letters op het papier ook aan geen ander toe. Tot nu.

In dit tedere en aangrijpende verhaal vertelt Stênio Gardel het verhaal van Raimundo, de pijn in de verschillende familiegeneraties en de geheimhouding van zijn seksualiteit. De woorden die bleven is een prachtige roman over opgroeien met een geheim, tegen de wil van je familie uit de kast komen en je weg in de wereld vinden. Een ontroerende en beklijvende leeservaring.

Stênio Gardel is in 1980 geboren op het platteland in het noordoosten van Brazilië. De woorden die bleven is zijn eerste roman.

‘De woorden die bleven is bedrieglijk eenvoudig, hartverscheurend eerlijk en een meeslepend onderzoek naar intimiteit in relaties. [...] Als de liefde en het leven pijn doen, herinnert Gardels roman ons eraan dat taal ons de veerkracht en troost kan geven om weer vooruit te kunnen.’ Jury National Book Award

Biografie

Stênio Gardel is in 1980 geboren op het platteland in het noordoosten van Brazilië. De woorden die bleven is zijn eerste roman.

Details

EAN :9789000395316
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Vertaler : Joris Kleverlaan
Publicatie datum :  27-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :140 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :228 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :160
Keywords :  homoseksualiteit;lgbt;lhbti;national book award;uit de kast