Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Futurama


Nederlands | 23-08-2022 | 432 pagina's

9789021340982

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

De technologische evolutie verteld aan de hand van aanstekelijke verhalen over experimenten, uitvindingen en grootste mislukkingen.

Tekst achterflap

Toekomstvoorspellingen uit het verleden slaan de plank vaak op vermakelijke wijze mis, maar zo nu en dan zijn ze ook griezelig accuraat. Met hun visioenen, hun denk- en knutselwerk waren wetenschappers, uitvinders, futurologen, sciencefictionschrijvers en fantasten hun tijd vaak ver vooruit. In ‘Futurama’ verdiept journalist Fanta Voogd zich in de geschiedenis van de toekomst. Aan de hand van kleine en grotere geschiedenissen schetst Voogd een caleidoscopisch beeld van de technologische evolutie. Zo laat hij zien dat revolutionaire ontwikkelingen ooit zijn ontstaan door toeval, of ontsproten aan het brein van een genie. Op aanstekelijke wijze toont ‘Futurama’ het grillige proces waaruit de wereld zoals wij die nu kennen is ontstaan. Een kroniek van de menselijke verbeeldingskracht, vol hoge verwachtingen en grootse mislukkingen.

‘Een zeer lezenswaardig boek.’ Het Financieele Dagblad

'Als Futurama één ding laat zien, is het wel dat het vermogen om te dromen de motor achter wetenschappelijke vooruitgang is.' New Scientist

'Futurama is een zeer leesbare bundel met 93 puntige stukjes om te informeren, prikkelen, vermaken, baden in de romantiek van het oude vooruitgangsdenken.' **** Trouw

Biografie

Fanta Voogd (1961) begon als journalist bij ‘De Waarheid’. Momenteel is hij verbonden aan tijdschrift ‘De Ingenieur’, waar hij zich specialiseerde in techniekgeschiedenis. Als freelancejournalist schrijft hij verder voor tijdschriften als ‘Maarten!’ En ‘Historisch Nieuwsblad’.

Details

EAN :9789021340982
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  23-08-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :40 mm
Gewicht :608 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :432