EAN:  9789021423944
Publicatiedatum:   09-02-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  284

  Bestelbaar

Sterrenkijken komt voort uit verwondering. Ruimtevaart uit rivaliteit.

De kosmische komedie is een filmische vertelling over reikhalzen naar een betere wereld – buiten de dampkring. Met een telescoop of met een raket, de mensheid blijft haar verlangen richten op de kosmos.
Uit gemis? Wat verwachten we op de maan of Mars te vinden dat ons op aarde ontbreekt?
Middelpunt is de Westerbork-sterrenwacht die met zijn majestueuze schotelantennes de hemel aftast, op het terrein van het voormalige nazidoorvoerkamp.
In sprankelend proza neemt Frank Westerman je mee van Venetië naar Florence en Turijn – op een tijdreis langs ons kantelende beeld van de hemel, met of zonder god.
Als je, net als Galileo, de aarde voorgoed uit het centrum van het heelal kegelt, waar moet je dan nog het paradijs zoeken? Waar de hel?
Van Eise Eisinga en Joeri Gagarin tot de eerste ‘vrouwelijke’ robotmens in de ruimte, De kosmische komedie is science-non-fictie op zijn alleraanstekelijkst.

Frank Westerman (1964) verwierf grote bekendheid met De graanrepubliek, Ingenieurs van de ziel, El Negro en ik – bekroond met De Gouden Uil 2005 –, Ararat, Stikvallei, Een woord een woord – bekroond met zowel de Brusseprijs als de Bob den Uyl-prijs – en recentelijk Wij, de mens. Zijn werk verschijnt in zestien talen.

  EAN: 9789021423944
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   09-02-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 384 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 284