Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.De schipbreuk van The Wager

Een bloedstollend verhaal over muiterij, waanzin en een strijd op leven en dood

EAN:  9789021480480
Publicatiedatum:   05-09-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  376

  Bestelbaar

Waargebeurd verhaal over muiterij, waanzin en een strijd op leven en dood

Op 28 januari 1742 spoelde een bouwvallig schip aan op de kust van Brazilië. In het ruim bevonden zich dertig uitgemergelde mannen, overlevenden van de bemanning van HMS The Wager. Een Brits schip dat in 1740 uit Engeland was vertrokken voor een geheime missie. Tijdens de achtervolging van een Spaans galjoen verging het schip in slecht weer voor de kust van een verlaten eiland vlak bij Patagonië. Na maanden van ontberingen slaagde de bemanning erin van wrakhout een boot te maken. Meer dan honderd dagen doorkruisten zij de woeste zeeën. Bij terugkomst in Engeland werden ze onthaald als helden.

Zes maanden later landde een ander, nog bouwvalliger vaartuig op de kust van Chili. Aan boord bevonden zich drie schipbreukelingen van diezelfde HMS The Wager. Maar zij vertelden een heel ander verhaal van wat zich na het vergaan van hun schip had afgespeeld. De dertig matrozen die eerder in Brazilië aan land waren gekomen, waren volgens hen geen helden, maar muiters. Terwijl de beschuldigingen van verraad en moord over en weer gingen, riep de Admiraliteit een krijgsraad bijeen om te bepalen wie de waarheid sprak. Het werd een kwestie van leven of dood – wie door de rechtbank schuldig werd bevonden, zou worden opgehangen.

Genre-overstijgende maritieme geschiedschrijving […] leest als een literaire thriller.’ – Vanity Fair

‘Grann is niet alleen een nauwgezet onderzoeker, hij is ook een geweldige verteller.’ – LitHub

‘Grann reconstrueert de tocht in al zijn fascinerende gruwel.’ – The New York Times


David Grann is de auteur van de #1 New York Times-bestsellers De verloren stad Z en De maand van de bloemendoder, verfilmd door Martin Scorsese met in de hoofdrollen o.a. Leonardo DiCaprio en Robert De Niro. Hij woont samen met zijn gezin in New York.


  EAN: 9789021480480
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatiedatum:   05-09-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 229 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 31 mm
  Gewicht: 508 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 376