Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Het schrijverskasteel


Nederlands | 07-12-2023 | 288 pagina's

9789021485720

Paperback / softback


€ 27,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Er zijn waarschijnlijk nooit zoveel beroemde schrijvers en journalisten uit de hele wereld onder één dak bijeen geweest als in Neurenberg in 1946. Zij kwamen verslag uitbrengen van de processen die er werden gevoerd tegen de kopstukken van het naziregime. Maandenlang woonden en werkten ze in kasteel Faber-Castell, eigendom van een adellijke Duitse familie. Overdag luisterden ze in de rechtbank naar de gruwelen van de Holocaust, ’s avonds werd er in het kasteel gediscussieerd, gedanst, geschreven, gewanhoopt, geflirt en gedronken.

Erich Kästner was in Neurenberg, net als Erika Mann, John Dos Passos, Willy Brandt, Rebecca West en Alfred Döblin. Augusto Roa Bastos kwam over uit Paraguay, Xiao Qian uit China. In de microkosmos van kasteel Faber-Castell kwamen Joodse en communistische schrijvers samen met vertegenwoordigers van westerse mediaconcerns en extravagante sterverslaggevers. Terwijl ze in de diepe afgrond van de recente geschiedenis keken en nadachten over schuld, verzoening en gerechtigheid veranderde niet alleen hun visie op de mensheid, maar ook die op hun eigen werk. In Het schrijverskasteel, dat in Duitsland al maanden in de bestsellerlijsten staat, vertelt Uwe Neumahr hun even meeslepende als aangrijpende verhaal.

Biografie

Uwe Neumahr (1972) is romanist en germanist. Als hij niet schrijft is hij werkzaam als literair agent. Eerder publiceerde hij biografieën over onder anderen Georg Friedrich Händel, Cesare Borgia en Miguel de Cervantes. Het schrijverskasteel, waarvan de vertaalrechten over de hele wereld zijn verkocht, is zijn eerste boek dat in een Nederlandse vertaling verschijnt.


Details

EAN :9789021485720
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Arian Verheij
Publicatie datum :  07-12-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :134 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :302 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288