Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De mensengenezer


Nederlands | 16-11-2017 | 256 pagina's

9789023452362

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Een verdwijnend boerenbestaan, een koloniaal en schuldbeladen verleden en in het menselijk hart een rusteloos verlangen naar het onbekende

De jonge Remi, voorbestemd om zijn vader als boer op te volgen, wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. Zijn oom fluistert hem vreemde, hevig beroerende verhalen in over de oorlog, over een geest en over een zwarte soldaat.

Als Remi meedeelt dat hij een roeping heeft en zal intreden in een strenge kloosterorde, begrijpt niemand hem. In het klooster wordt zijn persoonlijkheid hertekend: hij mediteert en studeert hardnekkig, vervreemdt nog meer van zijn familie en zoekt de stilte in zichzelf. Maar de daimon in hem zwijgt niet. Wanneer een leraar hem vertelt over Congo en zijn ervaringen daar, schreeuwt een ongrijpbare hunkering Remi toe.

De mensengenezer is een stilistisch fonkelend boek dat een rijke en complexe geschiedenis en cultuur evoceert.

Als de braambessen rijp waren zaten die vol zwart bloed, geloofde ik. Alleen al door die zwarte gedachte durfde ik geen braambessen meer te eten. Als het hard waaide over de velden, altijd vanuit het westen, dan dacht ik ook aan de geest.

Biografie

Koen Peeters (1959) is de auteur van een rijk en veelbekroond oeuvre. Met De postbode (1993) won hij de NCR-prijs, en >em>Grote Europese roman (2007) stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en werd in verschillende talen vertaald. Met zijn roman De bloemen (2009) stond hij op de shortlist van de AKO Literatuurprijs en won hij de F. Bordewijk-prijs. Zijn laatste roman, Duizend heuvels (2012), kreeg de E. du Perronprijs.

Details

EAN :9789023452362
Auteur: 
Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatie datum :  16-11-2017
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :138 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :435 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :256