Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789023473800
Publicatiedatum:   16-11-2017
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  224

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

Seks is overal. Op tv, op straat, op social media – er is geen ontkomen aan. Voortdurend flitsen verstrengelde lijven, suggestieve halfopen monden en spannende seksspeeltjes voorbij. Wij westerlingen moeten dus wel bevrijd zijn, werkelijk vrij in wat we met onze lichamen doen.
Lang geloofden Anaïs Van Ertvelde en Heleen Debruyne dat ook. Maar steeds vaker merkten ze dat hun verlangens toch botsten op de bestaande normen. Normen die goed verborgen, maar daarom des te hardnekkiger zijn.
In Vuile lakens leggen Van Ertvelde en Debruyne bloot dat ‘seksuele vrijheid’ een illusie is. Ze zoeken in de geschiedenis, cultuur en wetenschap én in hun eigen ervaringen naar wat onze lichamen beknot. Deze schatkist aan kennis levert avontuurlijke essays op waarin vele van onze nodeloze schaamtes worden gefileerd.

We kunnen én een trillend gat én een kritisch denker zijn, én sterk en kwetsbaar. De waas van seks zou al die verschillende lagen niet mogen uitvagen, maar je juist de mogelijkheid moeten geven om ze allemaal – gulzig, morsig, samengeplakt – te ervaren.

Anaïs Van Ertvelde (1988) is historica aan de Universiteit Leiden, waar ze onderzoek doet naar de geschiedenis van lichaam, handicap en gender. Ook schrijft ze columns voor De Morgen.

Heleen Debruyne (1988) werkt voor radiozender Klara en schrijft voor De Morgen en Humo. In 2016 verscheen haar romandebuut De plantrekkers.

  EAN: 9789023473800
  Auteur: 
  Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Publicatiedatum:   16-11-2017
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 353 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 224