Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Vuile lakens


Nederlands | 16-11-2017 | 224 pagina's

9789023473800

Paperback / softback


€ 29,99


 Beschikbaarheid

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Tekst achterflap

Seks is overal. Op tv, op straat, op social media – er is geen ontkomen aan. Voortdurend flitsen verstrengelde lijven, suggestieve halfopen monden en spannende seksspeeltjes voorbij. Wij westerlingen moeten dus wel bevrijd zijn, werkelijk vrij in wat we met onze lichamen doen.
Lang geloofden Anaïs Van Ertvelde en Heleen Debruyne dat ook. Maar steeds vaker merkten ze dat hun verlangens toch botsten op de bestaande normen. Normen die goed verborgen, maar daarom des te hardnekkiger zijn.
In Vuile lakens leggen Van Ertvelde en Debruyne bloot dat ‘seksuele vrijheid’ een illusie is. Ze zoeken in de geschiedenis, cultuur en wetenschap én in hun eigen ervaringen naar wat onze lichamen beknot. Deze schatkist aan kennis levert avontuurlijke essays op waarin vele van onze nodeloze schaamtes worden gefileerd.

We kunnen én een trillend gat én een kritisch denker zijn, én sterk en kwetsbaar. De waas van seks zou al die verschillende lagen niet mogen uitvagen, maar je juist de mogelijkheid moeten geven om ze allemaal – gulzig, morsig, samengeplakt – te ervaren.

Biografie

Anaïs Van Ertvelde (1988) is historica aan de Universiteit Leiden, waar ze onderzoek doet naar de geschiedenis van lichaam, handicap en gender. Ook schrijft ze columns voor De Morgen.

Heleen Debruyne (1988) werkt voor radiozender Klara en schrijft voor De Morgen en Humo. In 2016 verscheen haar romandebuut De plantrekkers.

Details

EAN :9789023473800
Auteur: 
Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatie datum :  16-11-2017
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :353 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :224