EAN:  9789025310691
Publicatiedatum:   06-07-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  288

  Bestelbaar

In Overreding en overtuiging volgen we Anne Elliot, de onopvallende middelste dochter van de zelfingenomen Sir Walter Elliot. Annes moeder is overleden. Ze heeft twee zussen: Elizabeth, die de rol van haar moeder speelt en Mary, nerveus en afhankelijk maar ijdel. Geen van haar eigen familieleden is prettig gezelschap voor de elegante en intelligente Anne, die voorbestemd lijkt om een oude vrijster te worden.
Onder druk van haar familie en een vriendin verbrak Anne haar verloving. Zal ze acht jaar later toch trouwen met haar grote liefde?

Als extraatje vertaalde Jan Kuijper het voorlaatste hoofdstuk, dat de uiteindelijk gepubliceerde versie niet haalde.

Jane Austen (1775-1817) bracht een gelukkige jeugd door op het Engelse platteland en werd al op jonge leeftijd door haar vele familieleden aangemoedigd om te gaan schrijven. In eerste instantie waren het fragmenten, briefwisselingen en verhalen, die zij later omzette tot de romans die wij van haar kennen. In 1811 en 1812 verschenen respectievelijk Sense and Sensibility en Pride and Prejudice, beide anoniem. In 1814 publiceerde zij Mansfield Park, en Emma zag het daglicht een jaar voor zij aan een ernstige ziekte zou overlijden. In 1818 ten slotte verschenen Northanger Abbey en Persuasion postuum, met een aantekening van haar broer Henry, waarbij hij haar naam bekendmaakte aan het grote publiek.
Haar romans beschrijven het leven van de burgerij in Engeland en behandelen slechts zelden een onderwerp van buiten de huiselijke kring. Meestal zijn de hoofdpersonen jonge meisjes en bestaat het verhaal uit perikelen rond het vinden van de juiste echtgenoot. Status, bezit en familie zijn hierbij de belangrijkste thema’s. Een van Austens sterkste punten zijn de karakterschetsen, waar zij zich volledig op richtte. Haar werk behoort tot de Engelse klassieken en is nog altijd zeer populair.

  EAN: 9789025310691
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Jan Kuijper
  Publicatiedatum:   06-07-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 372 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 288