De verborgen bron

Op reis naar de oorsprong van het bewustzijn

EAN:  9789025312602
Publicatiedatum:   29-04-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  488

  Bestelbaar

Solms vraagt zich al zijn hele leven af waar ons bewustzijn vandaan komt. In De verborgen bron gaat hij op zoek naar het achterliggende mechanisme. Hoe zijn geest en lichaam met elkaar verbonden?
> Aangezien intelligentie een functie is van de hersenschors, menen wetenschappers dat ook het bewustzijn daar zetelt. Maar volgens Solms is het bewustzijn veel primitiever: het stamt uit een deel van het brein dat mensen gemeen hebben met vissen.
Solms maakt zijn verklaring van wat het bewustzijn is concreet door uiteenlopende disciplines met elkaar te verbinden, zoals de elementaire natuurkunde, de neurowetenschappen maar ook de subjectieve menselijke ervaringen die van oudsher behoren tot het domein van de psychoanalyse.

Mark Solms werd bekend door zijn baanbrekende onderzoek naar breinmechanismes tijdens dromen en vanwege zijn incorporatie van psychoanalytische inzichten in de hedendaagse neurowetenschappen. Hij is directeur neuropsychologie van het Instituut voor Neurowetenschappen aan de universiteit van Kaapstad.

  EAN: 9789025312602
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Maarten van der Werf - Brenda Mudde
  Publicatiedatum:   29-04-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 217 mm
  Dikte: 38 mm
  Gewicht: 710 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 488