Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789025314613
Publicatiedatum:   23-08-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  272

  Bestelbaar

In augustus 1519 verlaten vijf schepen met aan boord 237 mannen de haven van Sevilla. Ze maken deel uit van een expeditie die werd gefinancierd door de Spaanse keizer Karel v. Gezagvoerder is Ferdinand Magellaan, een Portugees. Het doel van de expeditie is aan te tonen dat de Molukken, belangrijk vanwege kostbare specerijen, tot Spanje behoorden. De missie zou drie jaar duren. Geteisterd door stormen, tegenslag, achterdocht, verraad, wreedheid, muiterij, honger en wanhoop bevaart de vloot zeeën die Europeanen nooit eerder hadden gezien. De bemanning komt in contact met onbekende volkeren en culturen, zoals de Patagoniërs van Vuureiland en de inwoners van Polynesië.
Magellaan overleeft de reis niet. Slechts één van de vijf schepen komt in september 1522 aan in Spanje. Aan boord achttien uitgemergelde mannen. Een van hen was Antonio Pigafetta, een Italiaanse kroniekschrijver die gedurende de hele reis aantekeningen heeft gemaakt en wiens verhaal zich in de jaren daarna verspreidde over Europa.

De Italiaanse historicus David Salomoni onderzoekt aan de universiteit van Lissabon de ontdekkingsreizen van de Portugezen en Spanjaarden in de vijftiende en zestiende eeuw. In dit boek combineert hij de beroemde reis van Magellaan met verschillende aspecten van ontdekkingsreizen in het algemeen en belicht deze uitvoerig, waarbij hij feiten koppelt aan levendige beelden.

  EAN: 9789025314613
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Etta Maris
  Publicatiedatum:   23-08-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 214 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 410 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 272