Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Hannibals oorlog


Nederlands | 26-09-2023 | 336 pagina's

9789025316174

Paperback / softback


€ 27,50


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Het Latijnse epos Punica (Carthaagse Geschiedenis) van dichter en politicus Silius Italicus (eerste eeuw n.Chr.) is het langste gedicht uit de Romeinse lite ratuur. Het is ten onrechte relatief onbekend. Piet Schrijvers vertaalde een substantiële bloemlezing.


Het verhaal van de Tweede Punische Oorlog (218-202 v.Chr.) bevat iconische scènes als de val van Saguntum, Hannibal die met olifanten over de Alpen trekt, de vernietigende Slag bij Cannae, Hannibal voor de Poorten van Rome en de trouwe loosheid van Carthago als politieke mythe. De oor log geldt als een van de bekendste en beroemdste uit de menselijke geschiedenis en diende (en dient) tot op de dag van vandaag als leerschool en vergelij kingsmateriaal voor militaire theorie en praktijk.

Silius Italicus’ werk is een bron van verrijkende en verreikende gedachten over actuele zaken als imperialisme en geopolitiek, propaganda en desin formatie, oorlog en ethiek, oorlog en godsdienst en de rol van vrouwen in de oorlog.

Biografie

Silius Italicus (eerste eeuw n.Chr.) was advocaat, succesvol zakenman, consul en dichter. Zijn verering voor Vergilius toonde hij door diens be graafplaats op te kopen. Italicus’ be kendste werk, het epos Punica (Hannibals oorlog) is het langste overgeleverde gedicht in het Latijn. De schrijver ervan stierf rijk en oud.

Details

EAN :9789025316174
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Piet Schrijvers
Publicatie datum :  26-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :362 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :336