Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Kant


Nederlands | 18-04-2024 | 440 pagina's

9789025316549

Paperback / softback


€ 32,50


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Immanuel Kant, de belangrijkste filosoof van de moderne tijd, werd driehonderd jaar geleden geboren maar zijn revolutionaire denken is nog steeds actueel. Kant verklaarde de oorsprong van ons planetenstelsel, kwam tot een nieuw fundament voor de metafysica en formuleerde de categorische imperatief. Hij was een pionier op het gebied van kosmopolitisme en het idee van menselijke waardigheid. Zijn denken heeft niet alleen de filosofie en de wetenschap gevormd, maar ook de Duitse grondwet en de Verenigde Naties.

In dertig korte hoofdstukken beschrijft Marcus Willaschek de vele facetten van Kants revolutie in het denken, die de mens in het middelpunt van de wereld plaatst. Zijn beschrijvingen zijn doorweven met biografische en historische miniaturen, zodat ook een beeld ontstaat van Kant in zijn tijd. Tegelijkertijd wordt de huidige relevantie – en soms ook de problematische aard – van zijn filosofie duidelijk.


Biografie

Marcus Willaschek is een vooraan staand internationaal Kantexpert en hoogleraar moderne filosofie aan de Goethe Universiteit in Frankfurt. Als voorzitter van de Kantcommis sie van de Berlijns-Brandenburgse Academie voor Wetenschappen en Geesteswetenschappen is hij medeverantwoordelijk voor de academische uitgave van Kants geschriften.

Details

EAN :9789025316549
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Mark Wildschut
Publicatie datum :  18-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :36 mm
Gewicht :556 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :440