Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789025458539
Publicatiedatum:   06-06-2019
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  176

  Bestelbaar

Elizabeth Strout schreef een glashelder en mysterieus boek over een dochter, haar moeder en de mensen om hen heen: ´Ik heet Lucy Barton´kabbelt van dagelijksheid en gist van onuitgesprokenheid.

In ‘Ik heet Lucy Barton’ van Elizabeth Strout volgen we Lucy Barton die langzaam aan het herstellen is van wat een simpele operatie had moeten zijn. Haar moeder, die ze jaren niet gezien heeft, komt op ziekenbezoek. Door te praten over mensen die Lucy nog uit het dorp van haar jeugd kent zoeken ze aarzelend toenadering tot elkaar. Maar net onder de oppervlakte ligt nog steeds de spanning die al die tijd tussen hen in heeft gestaan. Ik heet Lucy Barton is een intiem, diep empathisch en fenomenaal geobserveerd portret van de kwetsbare band tussen moeder en dochter.

'Ik verslind alles wat Strout schrijft, maar deze novelle over een moeder en een dochter is absoluut favoriet.'

De Amerikaanse schrijfster Elizabeth Strout is auteur van onder andere 'Amy en Isabelle', 'Blijf mij nabij', 'Olive Kitteridge' en 'Ik heet Lucy Barton'. 'Olive Kitteridge' werd in 2009 met de Pulitzerprijs bekroond. De HBO-verfilming, met Frances McDormand in de hoofdrol, won in 2015 zes Emmy Awards, waaronder die voor beste miniserie. 'Ik heet Lucy Barton' klom tot plaats nummer 1 van The New York Times-bestsellerlijst, en stond op de longlist voor de Man Booker Prize. In 2019 verscheen 'Opnieuw Olive'. Haar nieuwe roman 'Het verhaal van William' verschijnt oktober 2021.

  EAN: 9789025458539
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   06-06-2019
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 138 mm
  Breedte: 212 mm
  Dikte: 12 mm
  Gewicht: 191 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 176
  Trefwoorden:   literair;moederschap;ouder en kind;relatie;roman