Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Doe het toch maar


Nederlands | 19-09-2021 | 96 pagina's

9789025470401

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,00


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Winnaar Gouden Ganzenveer 2024!

Doe het toch maar als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tijdloos.

Tekst achterflap

Babs Gons weet de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien. Gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Of het nu gaat over vrouw-zijn, het slavernijverleden, afkomst, de liefde in al haar verscheidenheid, of de kwetsbare positie van de kunsten. Al deze uiteenlopende thema’s zijn onder één lemma te brengen: Het Leven zelf, in al zijn kleuren en facetten. Nooit omfloerst, niet bang de dingen bij de naam te noemen.

‘Doe het toch maar’ als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tegelijk tijdloos, en wars van hokje denken.

Recensie/Quote

‘De bundel Doe het toch maar behoort tot de beste bundels die de laatste jaren zijn verschenen.’ – Meander

Biografie

Babs Gons (1971) is dé koningin van spoken word. Ze is schrijver, performer, 'Het Parool'-columnist, theatermaker, host en docent. Een selectie van haar eigen teksten verscheen eerder onder de titel 'Hoe kan het toch?' In 2018 ontving ze de Black Achievement Award in de categorie Kunst en Cultuur voor haar jarenlange werk binnen de culturele sector. Haar boek 'HARDOP' kwam uit in 2019, waarin zij achttien toonaangevende performers uit de spoken word-scene voor het voetlicht brengt. In april 2021 is haar dichtbundel 'Doe het toch maar' verschenen die vervolgens werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs. In 2022 verscheen 'Alles wat je liefhebt wordt mooi'.

Details

EAN :9789025470401
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  19-09-2021
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :169 mm
Dikte :10 mm
Gewicht :212 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :96