Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Oerhert


Nederlands | 21-03-2022 | 64 pagina's

9789025471545

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een hypnotiserende bundel, een ‘onveilige zoektocht in taal’ over vrouwelijke belichaamde herinnering en rouw, regels en grenzen en de gewelddadige overschrijding van die grenzen.

Tekst achterflap

Met welke krachten richt een vrouwelijk lichaam zich op? Welke begeertes, wreedheden en onrust ondergaat haar lichaam? En welke krachten willen een vrouw doen verdwijnen? Ritmisch, bezwerend en intuïtief buitelen de gedachten over elkaar heen in wat Astrid Haerens zelf een ‘onveilige zoektocht in taal’ noemt. Oerhert is een hypnotiserende bundel over belichaamde herinnering en rouw, regels en grenzen en de gewelddadige overschrijding van die grenzen, met gedichten die bijten, burlen en zalven.

Recensie/Quote

Oerhert is een fascinerende zoektocht naar vrijheid, een burlende aanklacht tegen de beteugeling ervan door alle zichtbare en onzichtbare systemen in onze maatschappij. En een overtuigend debuut waarin Haerens laat voelen wat het betekent om een jonge vrouw te zijn in deze tijd.’

Biografie

Astrid Haerens (1989) groeide op in Zwevegem en woont in Brussel. Ze behaalde een Master in Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. In september 2017 verscheen haar debuutroman Stadspanters bij uitgeverij Polis. Ander werk publiceerde ze onder meer in Revisor, De Gids, Het liegend konijn en de Poëziekrant.

Details

EAN :9789025471545
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  21-03-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :160 mm
Dikte :7 mm
Gewicht :181 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :64