Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789025472238
Publicatiedatum:   10-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  448

  Bestelbaar

Een onverwachte zwangerschap dwingt drie vrouwen (twee trans vrouwen, één cisgender) om hun opvattingen over liefde, seks en moederschap onder ogen te zien.

In ‘Detransitie, baby’ schetst Torrey Peters het verhaal van Reese. Ze had het goed voor elkaar: een liefdevolle relatie met Amy, een appartement in een van de betere wijken van New York, een niet al te vervelende baan. Zo had ze een leven opgebouwd waarvan de meeste trans vrouwen alleen maar kunnen dromen. En ook de vervulling van haar diepste wens – moeder worden – leek nabij. Maar dan besluit Amy om weer als man te gaan leven, en Reese’ leven stort in. Ames blijft ernaar verlangen het contact met Reese te herstellen. Als Ames’ nieuwe geliefde, Katrina, ontdekt dat ze zwanger van hem is, vat hij een gewaagd plan op: stel dat de ze de baby met z’n drieën grootbrengen?

'Detransistion, baby, onlangs vertaald, brengt trans personages ook veel verder dan de slachtofferrol. In Detransitie, baby hebben Reese en Ames net zo'n rijk gevoelsleven als ieder ander goed hoofdpersonage. De trans ervaring is het sausje over hun vele geestige beslommeringen over voorbije liefde en onverwachts ouderschap.'

Torrey Peters studeerde Creative Writing in onder andere Iowa en schreef eerder twee novellen. 'Detransitie, baby'
betekende haar internationale doorbraak; de vertaalrechten zijn in meer dan tien landen verkocht. De roman stond in 2021 op de longlist van de Women’s Prize For Fiction. Peters woont in Brooklyn. 'Detransitie, baby' verschijnt in april 2022.

(Foto: Natasha Gornik)

  EAN: 9789025472238
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Vertaler:  Janneke van der Meulen
  Publicatiedatum:   10-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 212 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 34 mm
  Gewicht: 458 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 448