Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Detransitie, baby


Nederlands | 10-05-2022 | 448 pagina's

9789025472238

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,00


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een onverwachte zwangerschap dwingt drie vrouwen (twee transvrouwen, één cisgender) om hun opvattingen over liefde, seks en moederschap onder ogen te zien.

Tekst achterflap

Reese heeft het goed voor elkaar: een liefdevolle relatie met Amy, een appartement in een van de betere wijken van New York, een niet al te vervelende baan. Zo heet ze een leven opgebouwd waarvan de meeste transvrouwen alleen maar kunnen dromen. En ook de vervulling van haar diepste wens – moeder worden – lijkt nabij. Maar dan besluit Amy om weer als man te gaan leven, en Reese’ leven stort in.

Ames blijft ernaar verlangen het contact met Reese te herstellen. En als Ames’ nieuwe geliefde, Katrina, ontdekt dat ze zwanger van hem is, vat hij een gewaagd plan op: stel dat ze de baby met z’n drieën grootbrengen?

Recensie/Quote

'Detransistion, baby, onlangs vertaald, brengt trans personages ook veel verder dan de slachtofferrol. In Detransitie, baby hebben Reese en Ames net zo'n rijk gevoelsleven als ieder ander goed hoofdpersonage. De trans ervaring is het sausje over hun vele geestige beslommeringen over voorbije liefde en onverwachts ouderschap.'

Biografie

Torrey Peters studeerde Creative Writing in onder andere Iowa en schreef eerder twee novellen. 'Detransitie, baby'
betekende haar internationale doorbraak; de vertaalrechten zijn in meer dan tien landen verkocht. De roman stond in 2021 op de longlist van de Women’s Prize For Fiction. Peters woont in Brooklyn. 'Detransitie, baby' verschijnt in april 2022.

(Foto: Natasha Gornik)

Details

EAN :9789025472238
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Janneke van der Meulen
Publicatie datum :  10-05-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :212 mm
Breedte :136 mm
Dikte :34 mm
Gewicht :458 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :448