Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Handleiding voor Ontheemden


Nederlands | 18-07-2023 | 144 pagina's

9789025473501

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 21,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Winnaar Herman de Coninckprijs 2024!

Een poëtische zoektocht naar Blocks familiewortels in Indonesië

Tekst achterflap

Toen de grootouders van Robin Block na de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland kwamen, wachtte hun een kille ontvangst waar geen inburgeringsboekje tegen opgewassen was. Want hoe maak je van een nieuw land je thuis?

Block spiegelt, balancerend tussen verschillende culturen en nationaliteiten, zijn eigen zoektocht naar identiteit aan die van zijn grootouders. Tijdens zijn reis naar het moderne Indonesië komt 400 jaar koloniale geschiedenis tot leven door de stemmen van en ontmoetingen met verschillende personages. Zo zijn er de eigenzinnige Javaanse oermoeder die voortdurend overhoopligt met de afstandelijke Europese voorvader, een jonge Jakartaanse influencer die haar geheimen letterlijk op haar lijf draagt en een grillige gids die de onderwereld en geestenwereld met elkaar verbindt.

Met rijke beelden en subtiele humor leest deze dichtbundel als een intiem en meeslepend reisverhaal, waarin Block het diep persoonlijke verbindt met een grotere geschiedenis. Voor iedereen die een plek zoekt tussen landen en vlaggen.

Recensie/Quote

'Zijn zoektocht heeft een bundel opgeleverd die betoverend en nuchter tegelijk is, de uitkomst van de erfenis van twee culturen. Block aanvaardt zowel de Nederlandse als de Indonesische kant van zijn afstamming. (...) Hij heeft met deze bundel een monument geschreven voor zijn voorvaderen, maar minstens zo belangrijk is het feit dat hij zijn verre, anonieme oermoeder haar naam heeft weten terug te geven.'

Details

EAN :9789025473501
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  18-07-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :170 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :314 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :144