Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De erfenis van Abelke Bleken


Nederlands | 25-06-2024 | 336 pagina's

9789025475857

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Duitse bestseller, een dubbelportret van twee sterke vrouwen: een die als heks wordt vervolgd in de 16e eeuw, en een die haar verhaal op het spoor komt in de 21ste eeuw

Tekst achterflap

De ongetrouwde Abelke Bleken is trotse eigenaar van een boerderij in de marslanden ten zuiden van Hamburg. Ze leeft met het weer, dat ze beter kan lezen dan haar buren; ze trotseert ontberingen en de afgunstige mannen die op haar land loeren in deze gevaarlijke tijd voor eigengereide vrouwen. Tot de rampzalige dijkbreuk tijdens de Allerheiligenvloed van 1570, die haar alles zal kosten. Abelke wordt gebrandmerkt als heks; de afgunstige mannen krijgen hun zin.
Bijna vijfhonderd jaar later verhuist Britta Stoever met haar gezin naar dezelfde streek. Het is niet haar keuze, maar ze volgt haar man die zijn droomhuis met tuin gevonden heeft. Ooit opgeleid als geografe raakt ze geboeid door het opvallende landschap en ontdekt er sporen van het verleden en Abelke. Gefascineerd duikt Britta steeds dieper in het leven van Abelke en ontdekt ze meer en meer over zichzelf in het leven van de andere vrouw.

Recensie/Quote

'De Duitse Kubsova gaf [aan de verhuizing van stad naar platteland] een originele draai door de verhuizing van geograaf Britta te koppelen aan de geschiedenis van boerin Abelke, die in dezelfde streek bijna vijf eeuwen eerder als heks op de brandstapel belandde. […] Lees vooral ook het interessante nawoord, want deze Duitse bestseller is gebaseerd op historische feiten.'

Biografie

Jarka Kubsova (1977) schreef eerder voor Stern, Die Zeit en Financial Times Deutschland. Haar romandebuut Bergland was een van de bestverkochte boeken in Duitsland in 2021. De erfenis van Abelke Bleken verscheen in Duitsland in augustus 2023 en stond wekenlang op de Spiegelbestsellerlijst.

De erfenis van Abelke Bleken verschijnt in juni 2024 bij Atlas Contact.

Details

EAN :9789025475857
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Mara van Duijn
Publicatie datum :  25-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :209 mm
Breedte :135 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :400 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :336