Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.Palmen op de Noordpool

het grote verhaal van klimaatverandering

EAN:  9789025768171
Publicatiedatum:   30-01-2019
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  184

  Bestelbaar

Iedereen heeft het over klimaatverandering, maar bijna niemand snapt het. Jij wel, als je 'Palmen op de Noordpool' straks hebt gelezen.

In 'Palmen op de Noordpool' vertelt Marc ter Horst op een toegankelijke en begrijpelijke manier alles over klimaatverandering. Dat levert een verhaal vol vulkanen, mammoeten en stoommachines op, met smeltende gletsjers, verwoestende orkanen en gniffelende inktvissen. En met dappere wetenschappers die diep in ijs boren om te laten zien dat klimaatverandering weliswaar van alle tijden is, maar dat de opwarming van nu toch echt een ander verhaal is. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

'Palmen op de Noordpool' is een belangrijk boek over jou en je toekomst, maar ook een grappig boek vol verrassende informatie en heerlijke illustraties van Wendy Panders. Het boek kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury, haalde de longlist van de Jan Wolkersprijs en won de Glazen Globe voor het beste geografische jeugdboek.

Marc ter Horst schrijft informatieve kinderboeken over de aarde, natuur en geschiedenis. Zijn boek 'Viruswereld' werd in 2022 genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs en bekroond met een Zilveren Griffel.

Kinderboekenschrijver Marc ter Horst kiest in zijn boeken voor een optimistische en grappige benadering.

  EAN: 9789025768171
  Auteur: 
  Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
  Publicatiedatum:   30-01-2019
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 233 mm
  Breedte: 204 mm
  Dikte: 21 mm
  Gewicht: 657 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 184