Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Patroon


Nederlands | 18-05-2022 | 192 pagina's

9789025775988

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 16,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

'Patroon' is een indringend boek voor jongeren vanaf 13 jaar, over een heftige gebeurtenis tussen twee beste vrienden en mysterieus familiegeheim. Marco Kunst (bekend van 'Het verlangen van de prins' en 'Offline') toont zich een veelzijdig auteur met dit diepgaande verhaal.
In een melige bui besluiten Mylo en zijn beste vriend Mees tot een experiment: met niets anders dan een hamer en een tang vuren ze een kogel af. Het gaat gruwelijk mis, Mees krijgt de kogel in zijn hoofd en sterft. Mylo moet verder leven zonder zijn vriend en mét een enorm schuldgevoel. Mylo's opa blijft hem steunen en samen gaan ze op reis. Naar Amerika, het land waar opa's roots liggen en waar Mylo's vader woont, die hij nooit eerder heeft ontmoet. Maar een reis die bevrijdend zou moeten zijn na de onvoorstelbare gebeurtenissen thuis, legt juist een gruwelijk geheim bloot. Een geheim waarin opa al zijn hele leven gevangen zit en dat alles te maken blijkt te hebben met de dood van Mees. Lukt het Mylo om te ontsnappen aan het patroon dat zijn familie al drie generaties in zijn greep houdt?

'Patroon' staat op de shortlist van de Boon voor Literatuur 2023. Ook is het boek een Leestips van de Jonge Jury 2023. De elfde Leestip is gekozen uit de inzendingen voor de Wildcardwedstrijd. De winnaar - het Montessori Lyceum Rotterdam - heeft met een video vol fenomenaal acteerwerk van leerlingen én hun docente Nederlands de elfde Leestip aangedragen en dat was 'Patroon' van Marco Kunst.

Recensie/Quote

Een boek dat je bijblijft. Het blijft aan je knagen. Een boek dat gepromoot zou moeten worden in de klas, alleen al om de boodschap die erin zit.

Details

EAN :9789025775988
Auteur: 
Uitgever :Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatie datum :  18-05-2022
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :142 mm
Dikte :21 mm
Gewicht :342 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192