Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Paddenstoel & co


Nederlands | 18-10-2023 | 152 pagina's

9789025778347

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

'Paddenstoel & co' laat kinderen kennismaken met verschillende soorten paddenstoelen en schimmels en Geert-Jan Roebers is dé ideale gids. Samen met Wendy Panders, die de aantrekkelijke illustraties verzorgde, maakte hij wederom een duidelijk én geestig boek, met dit keer de schimmelwereld in de hoofdrol.

Waar denk je het eerst aan bij paddenstoelen? Aan kleuterdingen waarschijnlijk. Kabouter Spillebeen, knutselen met wc-rollen. En aan een boswandeling in de herfst. Dan is zo'n paddenstoel een leuk detail. Maar bedenk dan: zonder die paddenstoelen waren die bomen er niet geweest. Sterker nog, dan was er waarschijnlijk alleen maar leven in zee.

Van giftige reuzenpaddenstoelen tot truffels die waardevoller zijn dan goud, elk hoofdstuk onthult nieuwe en intrigerende feiten over deze mysterieuze organismen. Ontdek hoe schimmels een belangrijke rol spelen in ons ecosysteem en hoe ze verbonden zijn met de mens. Want schimmels hebben misschien een slechte reputatie, ze doen ook heel veel goeds voor de wereld. Sterker nog, zonder schimmels zouden wij helemaal niet kunnen bestaan...

Geert-Jan Roebers is bioloog, columnist en auteur. Zijn boek 'Briljante planten' werd in 2023 bekroond met een Zilveren Griffel.

Recensie/Quote

Het geheel biedt een bonte verzameling van luchtige weetjes tot wat meer diepgang. En net als bij schimmels is het geheel als een netwerk met elkaar verbonden door fijne illustraties van Wendy Panders.

Details

EAN :9789025778347
Auteur: 
Uitgever :Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Publicatie datum :  18-10-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :267 mm
Breedte :208 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :749 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :152