Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Superieur


Nederlands | 24-09-2019 | 336 pagina's

9789025907174

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 26,00


 Beschikbaarheid

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Korte beschrijving/Annotatie

Een broodnodig onderzoek naar de verraderlijke geschiedenis en consequenties van de rassentheorie. Dit boek geeft onweerlegbare argumenten om racisme te bestrijden.

Tekst achterflap

‘Dit is een urgent, belangrijk boek. Het bevat een waarschuwing: als je dacht dat racisme niet meer bestaat in de wetenschap, dan heb je het mis.’ – The Guardian

Bestaat er een verband tussen ras en IQ? Welk ras is het beste? Deze vragen zijn allerminst gedateerd. De rassentheorie beleeft een zorgwekkende comeback, in wetenschap en in politiek. Angela Saini onderzoekt in Superieur pseudowetenschappelijke beweringen en theorieën over ras, en toont aan waarom ze onhoudbaar zijn.

Superieur is een broodnodig onderzoek naar de verraderlijke geschiedenis en consequenties van de rassentheorie. Dit boek geeft onweerlegbare argumenten om die theorie en racisme te bestrijden.

‘Een grondig gedocumenteerde reis van de Verlichting via het negentiende-eeuwse imperialisme en de twintigste-eeuwse eugenetica naar de geniepige revival van de rassentheorie in de eenentwintigste eeuw.’ – The Financial Times

Biografie

Angela Saini is wetenschapsjournalist voor BBC-radio. Haar werk is o.a. gepubliceerd in New Scientist, Marie Claire en The Economist. Ze won prijzen van de Association of British Science Writers en de American Association for the Advancement of Science.

Details

EAN :9789025907174
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  24-09-2019
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :135 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :456 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :336