Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789025911638
Publicatiedatum:   09-05-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  448

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

Een van de belangrijkste filosofen van onze tijd onthult de kritieke pijnpunten van onze samenleving. Een prikkelende gids voor ieder die verlangt naar een rechtvaardige en veerkrachtige democratie.

Het onbehagen in de democratie is een compleet herziene editie van het invloedrijke boek van Michael J. Sandel. Hij constateerde in de jaren 90 al een diepe ontevredenheid in het democratisch bestel en de ongelijkheid tussen rijk en arm.

Een kwart eeuw later heeft Sandel zijn visionaire werk geactualiseerd. Hij laat zien hoe de geglobaliseerde economie een samenleving van winnaars en verliezers creëerde, die de voedingsbodem bleek van de giftige politiek van onze tijd.

Over De tirannie van verdienste:

'De problemen die filosoof Michael J. Sandel aansnijdt in zijn boek zijn complex, maar de boodschap is helder: de elite moet ophouden zich verheven te voelen boven de rest. Want succes is niet altijd een kwestie van verdienste.' - De Volkskrant

'Zonder op zijn hurken te gaan zitten, analyseert Sandel haarscherp de enorme kloven in westerse samenlevingen.' - Trouw (vijf sterren)

  EAN: 9789025911638
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   09-05-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 216 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 40 mm
  Gewicht: 582 gr
  Voorraad: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal bladzijden: 448