Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Het verhaal van Asta


Nederlands | 17-08-2019 | 368 pagina's

9789026342967

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Het verhaal van Ásta van Jón Kalman Stefánsson is een sensuele roman over de liefde. Over IJsland en de wens om de wereld in te trekken. Over kinderen, het leven en de dood.

Tekst achterflap

Jón Kalman Stefánsson, auteur van onder meer Zomerlicht, en dan komt de nacht, schreef met Het verhaal van Ásta een meesterwerk over liefde en sensualiteit. Het verhaal van Ásta is een aangrijpend verhaal over het onvermogen om lief te hebben. Een prachtige en zinnelijke roman over het leven dat altijd anders verloopt dan we hoopten, en onze eindeloze zoektocht naar geluk.

Stavanger, Noorwegen. Sigvaldi ligt op de stoep: hij is van een ladder gevallen. Net als de wolken die steeds van uiterlijk veranderen, veranderen zijn herinneringen met de tijd. Liggend op de stoep herinnert hij zich de man die hij dertig jaar geleden was in IJsland, een man die ’s winters op zee voer en ’s zomers als schilder werkte. Zijn eerste vrouw, Helga, was diep verliefd op hem en toch onrustig. Ze noemden hun tweede dochter Ásta, naar een heldin uit de IJslandse literatuur. Een voornaam met een belangrijke betekenis – het lijkt heel erg op het IJslandse woord voor liefde – maar die slechts ongeluk zal brengen.

‘Het wordt tijd dat deze man de Nobelprijs krijgt.’ – DWDD

Biografie

Jón Kalman Stefánsson (1963) is geboren in Reykjavik. Hij behoort tot de grootste Europese schrijvers van deze tijd. In een poëtische en beeldende stijl schrijft hij romans die zich afspelen in IJsland. Stefánsson werd genomineerd voor de Nordic Council Literature Prize en won zowel de IJslandse literatuurprijs als de Per Olov Enquist-prijs. In 2019 werd hij geridderd in de Orde van de Valk.

Auteursfoto © Einar Falur Ingólfsson.

Details

EAN :9789026342967
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Vertaler : Marcel Otten
Publicatie datum :  17-08-2019
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :223 mm
Breedte :150 mm
Dikte :41 mm
Gewicht :644 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :368