EAN:  9789026352140
Publicatiedatum:   01-03-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  208

   Herdruk

Het geknetter in de sterren van Jón Kalman Stefánsson is een familieroman over vier generaties, van een van de bekendste IJslandse schrijvers. Over liefde, tijd en onverbrekelijke banden.

Jón Kalman Stefánsson (1963) werd geboren in Reykjavik. Hij behoort tot de grootste Europese schrijvers van deze tijd. In een poëtische en beeldende stijl schrijft hij romans die zich afspelen in IJsland. Stefánsson werd genomineerd voor de Nordic Council Literature Prize en won zowel de IJslandse literatuurprijs als de Per Olov Enquist-prijs. In 2019 werd hij geridderd in de Orde van de Valk.

Auteursfoto © Einar Falur Ingólfsson.

In Het geknetter in de sterren van Jón Kalman Stefánsson moet de kleine jongen die net zijn moeder heeft verloren een nieuw woord leren: stiefmoeder. ‘Nu ga je het krijgen,’ zeggen zijn vriendjes, en omdat zijn vader vaak weg is, vlucht de jongen met zijn tinnen soldaatjes in een droomwereld: hele legers helpen hem te strijden tegen zijn eenzaamheid. Hij krijgt ook aandacht van zijn grootmoeder, die hem verhalen vertelt over haar ouders: de ondernemende overgrootvader die de familie tot aan de afgrond bracht en de overgrootmoeder die afsprak met een kapitein. In poëtische zinnen vangt de volwassen verteller zijn jeugd en zijn familie.

Het geknetter in de sterren van Jón Kalman Stefánsson is een familieverhaal over liefde, tijd en onverbrekelijke banden.

Over eerder werk:

‘In zijn beschrijving van het IJslandse platteland is Stefánsson zoals gewoonlijk enorm in zijn element.’ – Trouw

  EAN: 9789026352140
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Marcel Otten
  Publicatiedatum:   01-03-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 143 mm
  Breedte: 223 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 414 gr
  Voorraad: Herdruk
  Aantal bladzijden: 208