EAN:  9789026352584
Publicatiedatum:   22-09-2020
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Afhalen in winkel steeds gratis - Leveren vanaf € 30,00 gratis.

Brave honden halen de Zuidpool niet van Hans-Olav Thyvold is een hartverwarmende roman over onvoorwaardelijke vriendschap. Voor fans van Reisverslag van een kat.

Hans-Olav Thyvold (1959) woont in Oslo, Noorwegen. Hij schreef enkele non-fictieboeken, waaronder een over Roald Amundsen, voordat hij zijn fictiedebuut Brave honden halen de Zuidpool niet schreef. Dit zal in meerdere landen verschijnen en werd al enthousiast onthaald in Noorwegen en Duitsland.

Brave honden halen de Zuidpool niet van Hans-Olav Thyvold is een humoristische en emotionele roman over de hechte band tussen een vrouw en haar hond.

Honden zijn de trouwste metgezellen.

De hond Tassen luisterde naar slechts één persoon: de oude majoor Thorkildsen. Wanneer die overlijdt zijn hij en mevrouw Thorkildsen op elkaar aangewezen. Tassen rouwt en eet te veel, en mevrouw kijkt steeds vaker te diep in het glaasje. Elke avond vertelt ze aan Tassen het verhaal van de beroemde Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen en hoe die met een roedel honden de Zuidpool bereikte na een tocht vol ontberingen.

Hun rust wordt verstoord door de komst van mevrouw Thorkildsens zoon en schoondochter. Die willen haar laten opnemen in een verzorgingshuis en zelf hun intrek nemen in de riante woning. Wat moet er dan van Tassen terechtkomen, vraagt mevrouw zich verontrust af. Geïnspireerd door het verhaal van Amundsen geeft ze het niet zomaar op.

Brave honden halen de Zuidpool niet van Hans-Olav Thyvold is een hartverwarmende roman over onvoorwaardelijke vriendschap, voor fans van Reisverslag van een kat. Zowel sprankelend als melancholisch: over ouder worden en trouw zijn aan jezelf en elkaar.

Lezersreacties:

'Een roman over eenzaamheid, vriendschap, sterfelijkheid en de zin van het leven. Zeer aanbevolen voor dierenliefhebbers.'

'Ik heb er ontzettend van genoten. Tassen en zijn observaties zijn hilarisch.'

  EAN: 9789026352584
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum:   22-09-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 147 mm
  Breedte: 222 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 477 gr
  Voorraad: Gratis verzending vanaf € 30,- • Gratis afhalen in de winkel
  Aantal bladzijden: 256