EAN:  9789026354441
Publicatiedatum:   05-03-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  320

  Bestelbaar

De kat en de stad van Nick Bradley speelt zich af in Tokio, waar een lapjeskat zich geruisloos door de straten beweegt. Op elk nieuw pad dat ze kiest, raakt ze het leven van enkele ogenschijnlijk willekeurige bewoners van de miljoenenstad, en ze verbindt hen op onverwachte wijze. Maar de stad verandert en de kat wordt langzaam maar zeker verdreven naar de achterbuurten. Daar komt ze in aanraking met enkele outcasts, van een dakloze die zich schuilhoudt in een vervallen hotel en een kluizenaar die zijn huis niet uit durft tot een buurtwinkelbediende op zoek naar de liefde. De kat cirkelt om hen heen, en brengt hen ongemerkt dichter bij elkaar.

In een serie betoverende, met elkaar verweven verhalen, in stijl variërend van manga tot illustraties met bijschriften, schrijft Nick Bradley over interactie en verwijdering, overleven en zelfdestructie, de wens ergens bij te horen en de behoefte om te ontsnappen. De kat en de stad van Nick Bradley is een elegante roman over de andere, minder bekende kant van Tokio. Inventief en met een speelse politieke boodschap.

‘Vindingrijk, ontroerend, verrassend en soms hartverscheurend.’ – The Guardian

‘Doet denken aan het werk van David Mitchell: de bravoure van een jonge schrijver en de finesse van een doorgewinterde auteur. Applaus!’ – The Times

‘Intrigerend. Deze roman laat de onderbuik van Japan zien.’ – The Independent

In de roman De kat en de stad van Nick Bradley beweegt een kat zich door de straten van Tokio. De levens van de verschillende bewoners die ze tegenkomt worden langzaam met elkaar verweven.

Nick Bradley groeide op in Engeland en vertrok ‘voor een jaar’ naar Japan. Tien jaar later keerde hij terug en haalde hij zijn PhD in creative & critical writing aan de universiteit van East Anglia. De kat en de stad is zijn debuutroman.

  EAN: 9789026354441
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum:   05-03-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 137 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 400 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 320