Welkom bij De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789026356667
Publicatiedatum:   22-11-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  312

  Bestelbaar

De vrouwen van Troje is een los te lezen vervolg op het bejubelde De stilte van de vrouwen en een weergaloze hervertelling van de Ilias.

Troje is gevallen. De Grieken hebben de bittere strijd gewonnen en kunnen als overwinnaars huiswaarts keren, beladen met hun oorlogsbuit: goud, wapens en vrouwen. Het enige wat ze nu nog nodig hebben is een gunstige wind zodat ze de zeilen kunnen hijsen.

Maar de wind blijft uit. De goden zijn ontstemd en ontzeggen de Grieken hun wens. Terwijl de strijders rusteloos wachten aan de rand van de stad die ze vernietigden, begint het verbond dat hen in de strijd bijeenhield uit elkaar te vallen: oude vetes en nieuwe irritaties steken de kop op.

Briseïs, de voormalige slavin van Achilles en ooit koningin van Troje, slaat deze spanningen in stilte gade. Ze zoekt bondgenoten waar ze kan – de jonge Amina, de tegendraadse Hekabe en Calchus, de in ongenade geraakte priester – en broedt op een plan om wraak te nemen.

Op meesterlijke wijze vervolgt Pat Barker haar buitengewone hervertelling van een van de bekendste mythes, in een los te lezen vervolg op het veelgeprezen De stilte van de vrouwen.

`Barker geeft een stem aan de vrouw'- De Standaard

‘In deze roman vol legendarische namen is Briseïs de ware heldin. Barker schittert, wederom.’ – Publishers Weekly

De vrouwen van Troje van Pat Barker is een gewaagde en vlijmscherpe hervertelling van de Ilias vanuit het perspectief van de vrouwen Van de Bookerprize winnende auteur van de Regeneratie-trilogie

Pat Barker (1943) is een van de meest gelauwerde hedendaagse Britse schrijvers, vooral bekend van de wereldwijd geprezen Regeneration-trilogie. Ze heeft een lange staat van dienst: ze schreef vijftien romans en won verschillende literaire prijzen, waaronder de Man Booker Prize en de Guardian Fiction Prize. De stilte van de vrouwen stond op de shortlist van de Women’s Prize for Fiction 2019.

  EAN: 9789026356667
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Eefje Bosch
  Publicatiedatum:   22-11-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 142 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 401 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 312