Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789026358821
Publicatiedatum:   26-10-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  240

  Bestelbaar

De kat die bleef van Hiro Arikawa is een hartverwarmende roman over de bijzondere relatie tussen mens en kat. Over troost, liefde en vriendschap. Voor de lezers van Reisverslag van een kat.

In de ontroerende bundel De kat die bleef van Hiro Arikawa met zeven verhalen staat de kat centraal. Een kat is geluk op pootjes.

Een kat is geluk op pootjes. In deze ontroerende bundel met zeven verhalen staat dit dier centraal. In het titelverhaal hoort cyperse kat Ko-ta over een legende: katten die twintig jaar oud worden, worden onsterfelijke nekomata. Ko-ta wil graag voor altijd bij zijn baasje Hiromi blijven en hij zet alles op alles om een nekomata te worden en zo over hem te kunnen blijven waken.

In de andere verhalen zorgt kitten Spin er met zijn komst voor dat zijn baasje een goede vader wordt, ontdekt een jongen tijdens een reis naar Katteneiland de waarheid achter het verhaal dat zijn vader daar ooit een kat heeft gered en gaan Satoru en zijn kat Nana langs bij een professor, die ooit heeft lesgegeven aan Satoru.

De kat die bleef gaat over vriendschap en liefde, over de wonderbaarlijke relatie tussen mens en kat, en de troost en warmte die beiden uit die relatie putten.

Ook al ziet het leven er soms somber uit, een kat biedt altijd troost

Over Reisverslag van een kat:

‘Ode aan het leven en aan de kleine dingen die soms de grootste vreugde geven. Feelgood voor Japan- en kattenliefhebbers.’ – Trouw

Reisverslag van een kat is – zeker op het eind – een onbeschaamde tranentrekker, maar dan op z’n Japans.’ – De Gooi- en Eemlander

Hiro Arikawa is een bestsellerschrijver uit Tokio. Reisverslag van een kat betekende haar internationale doorbraak en verscheen in vele landen. Nu is ze terug met De kat die bleef, waarin ook twee verhalen staan over de katten uit Reisverslag van een kat.

  EAN: 9789026358821
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Gertie Mulder
  Publicatiedatum:   26-10-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 222 mm
  Breedte: 147 mm
  Dikte: 28 mm
  Gewicht: 441 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 240