Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789026358937
Publicatiedatum:   20-09-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  320

  Bestelbaar

De witte rots van de alom bejubelde Anna Hope, bekend van Verwachting, is de nieuwe en verrassende roman die door de eeuwen heen met elkaar verbonden zijn door een mystieke witte rots.

In De witte rots van Anna Hope zijn de levens van inheemse bewoners, conquistadores, een wereldberoemde rockzanger en een schrijver met elkaar verbonden door een mystieke witte rots.

2020. Een schrijver reist met haar echtgenoot en jonge dochter af naar de witte rots van San Blas voor de kust van Mexico. Die heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in het leven van de lokale bevolking, weet ze, daarom maakt ze deze moderne pelgrimsreis. Ze gaat dank zeggen omdat ze een kind heeft gekregen, ook al lijkt haar relatie op de klippen te lopen.

In 1969 vindt een beroemde zanger – op de vlucht voor de politie, zijn fans en de in Amerika allesoverheersende Vietnamoorlog – zichzelf terug in een hotel vlak bij de witte rots. Aan het begin van de twintigste eeuw worden twee meisjes tegen hun wil vanuit het binnenland naar de kust meegenomen. Het enige wat hen op de been houdt zijn de oeroude verhalen van hun volk.

En in 1775 bereidt een jonge Spaanse luitenant zich voor op een zeereis om de rest van de Pacifische kust te veroveren. Hij raakt de grip op de realiteit steeds meer kwijt, met verregaande gevolgen…

De witte rots is een ambitieuze roman over een bijzondere plek die een belangrijke rol speelt in verschillende mensenlevens door de eeuwen heen, over geweld en liefde, en over het belang van verhalen.

Over Verwachting:
‘Niet alles wordt opgelost in het leven, zo blijkt uit de nieuwe roman van de Britse Anna Hope. Het is de kracht van het boek.’ – Trouw

'Hope schrijft glashelder, met lef en raffinement'- NRC

Anna Hope (1974) werd geboren in Manchester, studeerde aan de universiteit van Oxford en woont tegenwoordig in Sussex, Engeland. Naast romanschrijver is ze acteur. Ze brak door met Verwachting.

  EAN: 9789026358937
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Gerda Baardman
  Publicatiedatum:   20-09-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 392 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 320