Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789028450196
Publicatiedatum:   08-08-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  176

  Bestelbaar

'Na bijna 50 jaar is dit boek, geheel terecht, herontdekt.' ***** de Volkskrant

In de jaren zeventig is Rome een monumentale maar onverschillige stad. Bijna-dertiger Leo Gazzara is er naartoe verhuisd om het burgerlijke leventje dat hem in Milaan wacht te ontlopen. Hij gaat dan ook lukraak van het ene onbeduidende baantje naar het andere, naar bijeenkomsten en ontmoetingen waar menselijk contact vluchtig en gerafeld is. Het is zijn credo om nooit ergens bij betrokken te raken, zo veel mogelijk aan de zijlijn te blijven. Maar tijdens een avondje bij welgestelde vrienden thuis ontmoet hij de eigenaardige en onweerstaanbare Arianna, die even rusteloos is als hijzelf. Ze krijgen een stormachtige affaire. Het wordt zijn laatste zomer in de stad.

'De laatste zomer in de stad' verscheen in 1973 voor het eerst in Italië. Door het wrange tijdsbeeld en portret dat de auteur schetst van Rome, groeide het langzaam uit tot een cultroman. Veertig jaar later werd het herontdekt door het algemene Italiaanse publiek en omarmd.

Dit verhaal leest als een van de vele filmklassiekers waarvoor Rome het grandioze en decadente decor vormde. Een uitzonderlijk mooi geschreven en hartverscheurend verhaal van gemankeerde liefde en vriendschap.

De Italiaanse romancier en scenarioschrijver Gianfranco Calligarich (1947) debuteerde begin jaren zeventig met De laatste zomer in de stad. Na jarenlang gewerkt te hebben in de televisie- en filmwereld, keerde hij in 2002 terug naar de literatuur en publiceerde sindsdien vier romans en een verhalenbundel.

  EAN: 9789028450196
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Els van der Pluijm
  Publicatiedatum:   08-08-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 17 mm
  Gewicht: 247 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 176