Welkom bij De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789028451179
Publicatiedatum:   28-09-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  288

  Bestelbaar

'Een schrijver die je in je hart sluit.' Vrij Nederland

Het wordt zomer in Furth am See, een stadje in Oostenrijk. Hotelterrassen stromen vol, studenten wachten op hun rapport en een man valt uit een appelboom. Dat zegt hij tenminste tegen de arts, maar het lijkt er eerder op dat hij in elkaar geslagen is. Een kloosterzuster komt op de intensive care terecht met kattenvoer in haar longen en ze heeft geen idee hoe dat kan. Er wordt een kind ontvoerd, maar losgeld wordt niet geëist. En het bedrijfspand van een wethouder, die mede-eigenaar van een bouwbedrijf is, wordt door onbekenden beklad met graffiti.
Psychiater Raffael Horn en inspecteur Ludwig Kovacs raken bij de gebeurtenissen betrokken. Aan de hand van de schaarse aanwijzingen proberen ze onafhankelijk van elkaar te begrijpen wat er is gebeurd. Van de bezoekers van jeugdcentrum de Come in, de vluchtelingen uit De Burcht, een doortrapte ondernemer, tot priester Joseph Bauer, die tijdens de mis stiekem via zijn oortjes naar Leonard Cohen luistert.
Hochgatterer beschrijft zijn personages met feilloos psychologisch inzicht en brengt ze samen in een verhaal waarin alles met alles te maken heeft, en waarin langzaam duidelijk wordt wat er aan de hand is. Deze grote literaire kwaliteit werd ook in zijn vorige romans direct herkend en bejubeld door de pers:

Over De dag dat mijn grootvader een held was:
'Voortreffelijk.' **** NRC

'Om twee keer te lezen.' **** de Volkskrant

Over De zwarte klok:
'Hochgatterer beschrijft alles onnavolgbaar. Een boek om nog lang over na te denken.' Vrij Nederland

'Een onrustbarend, maar ook een geweldig boek.' De Limburger

Paulus Hochgatterer (Oostenrijk, 1961) is schrijver en kinderpsychiater in Wenen. Hij schrijft romans, verhalen, essays en toneelstukken. Eerder verschenen van hem bij Wereldbibliotheek 'De dag dat mijn grootvader een held was' en 'De zwarte klok'. Vorig jaar was hij te gast bij The European Literature Night. Zijn boeken zijn lovend besproken in de Nederlandse pers.

  EAN: 9789028451179
  Auteur: 
  Uitgever: Wereldbibliotheek
  Vertaler:  Gerrit Bussink
  Publicatiedatum:   28-09-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 378 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 288