EAN:  9789029093064
Publicatiedatum:   16-10-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  416

  Afhalen in winkel steeds gratis - Leveren vanaf € 30,00 gratis. (1 zending/bestelling)

Richard Sennett is een van de belangrijkste sociologen van het moment. Hij doceert aan de London School of Economics en New York University. Bij Meulenhoff verschenen De cultuur van het nieuwe kapitalisme en De ambachtsman. In 2010 ontving hij voor zijn werk de Spinozalens, de internationale onderscheiding voor filosofen, schrijvers en wetenschappers die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van het denken over ethiek.

Hoe overleven mensen in de metropolen, hoe moeten we onze steden inrichten nu meer en meer mensen in de stad willen wonen?

In Stadsleven neemt Richard Sennett ons mee naar Parijs, Barcelona en Sjanghai, naar de achterbuurten van Medellín en naar het hoofdkantoor van Google op Manhattan. De moderne ‘gesloten’ steden zijn volgens hem van tevoren ontworpen, bedacht. Wat buiten dit stadsplan valt, heeft geen kans van overleven. Als alternatief introduceert Sennett de ‘open stad’, een stad waar niet alles strikt gepland is, waar rekening wordt gehouden met onvoorspelbaarheden. Stedenbouwkundigen experimenteren er met bouwvormen die steden voor alle bewoners leefbaarder maken.

In een tijd waarin meer mensen dan ooit in steden wonen, moeten we het leven in de stad grondig onder de loep nemen. Stadsleven is een originele, intellectuele en vooral geëngageerde visie op de toekomst van steden.


De pers over Richard Sennett

‘Richard Sennett is een ziener.’ Vrij Nederland

‘Een briljant denker.’ The Observer

‘Sennett heeft een enorme eruditie, maar vooral: je wordt er een beter mens door.’ De Reactor

‘Sennett heeft een duizelingwekkend boek geschreven.’ ***** Boek van de Week in de Volkskrant

  EAN: 9789029093064
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Maarten van der Werf
  Publicatiedatum:   16-10-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 39 mm
  Gewicht: 688 gr
  Voorraad: Gratis verzending vanaf € 30,- • Gratis afhalen in de winkel
  Aantal bladzijden: 416
  Trefwoorden:   agglomoratie;metropool;sociologie;spinozalens;stadsleven;stedelijke gebieden;stedenbouw;welvaartsmaatschappij;wereldsteden;wonen