EAN:  9789029094078
Publicatiedatum:   15-09-2020
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  352

  Afhalen in winkel steeds gratis - Leveren vanaf € 30,00 gratis.

Mario Vargas Llosa (Peru, 1936) is een van de belangrijkste Zuid-Amerikaanse schrijvers van deze tijd. Zijn romans staan bekend om hun politieke en gewelddadige sfeer en hun aandacht voor het morele verval van de maatschappij. Via kranten mengt Vargas Llosa zich geregeld in het maatschappelijk debat en in 1987 was hij kandidaat voor het presidentschap in Peru. In 2010 werd Mario Vargas Llosa bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur.

De Nobelprijswinnaar Mario Vargas Llosa op zijn best

Guatemala, 1954. Een militaire coup onder leiding van Carlos Castillo Armas, gesteund door de Amerikaanse overheid en de CIA, werpt de regering van Jacobo Árbenz omver. De aanleiding voor deze gewelddadige actie is een leugen die voor waar wordt aangenomen: Eisenhowers regering beschuldigt Árbenz van het promoten van sovjetcommunisme in Zuid-Amerika. De gevolgen hiervan zullen het lot van het hele continent radicaal veranderen.

Bittere tijden is een spannende roman over internationale samenzweringen en belangenverstrengeling ten tijde van de Koude Oorlog, waarvan de echo’s vandaag de dag nog voelbaar zijn. Een verhaal dat meerdere landen omspant en waarin sommige vervolgers eindigen als slachtoffer van het complot dat ze zelf in gang hebben gezet.

Bittere tijden is lovend ontvangen:

Bittere tijden doet denken aan Het feest van de bok. Het is de verbeelding van de gebroken droom van Guatemala en een metafoor voor de problemen van Latijns-Amerika.’ El Mundo

‘Een mooie en verontrustende roman over het kwaad in de wereld.’ El País

‘Vargas Llosa is de grootmeester van de realistische roman.’ La Vanguardia

  EAN: 9789029094078
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Arie van der Wal - Eugenie Schoolderman
  Publicatiedatum:   15-09-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 223 mm
  Dikte: 38 mm
  Gewicht: 637 gr
  Voorraad: Gratis verzending vanaf € 30,- • Gratis afhalen in de winkel
  Aantal bladzijden: 352
  Trefwoorden:   guatemala;het feest van de bok;koude oorlog;nobelprijswinnaar;politiek;samenzwering;spannend