Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De laatste zomer


Nederlands | 17-02-2022 | 208 pagina's

9789029094689

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 21,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Een prachtig verhaal over een groep kinderen die proberen te overleven in een wereld die verwoest dreigt te worden – alarmerend actueel, meesterlijk verteld

Lydia Millets sublieme nieuwe roman volgt een groep van twaalf kinderen die met hun families op vakantie zijn in een groot landhuis aan een meer. De jongeren zetten zich af tegen hun ouders – die hun dagen slijten in een walm van drank, drugs en seks – en voelen zich tegelijkertijd verwaarloosd en onderdrukt. Wanneer een verwoestende storm het zonnige landgoed dreigt te verwoesten, besluiten de leiders van de groep – onder wie Eve – weg te lopen en nemen ze de jongere kinderen mee op een gevaarlijke tocht door de apocalyptische chaos in de buitenwereld.

De rampzalige gebeurtenissen om hen heen beginnen steeds meer te lijken op de verhalen in de versleten kinderbijbel die het broertje van Eve overal met zich meedraagt en zij zet alles op alles om hem in leven te houden.

De laatste zomer is een profetisch, hartverscheurend verhaal over de afstand tussen twee generaties en een beklijvend visioen van wat ons te wachten staat.

In de pers

‘Millet is een van de meest fascinerende romanschrijvers van vandaag.’ The Wall Street Journal Magazine

‘Pijnlijk scherp en vol donkere humor.’ Los Angeles Times

‘Deze fantastische roman begint als een generatiekomedie en wordt steeds duisterder naarmate klimaatrampen zich voor beginnen te doen en de maatschappij uit elkaar begint te brokkelen. Maar Millet blijft lichtvoetig; in deze tijd van grote ontreddering, zo zegt ze, krijgen onze fundamentele mythen een nieuwe, hoopvolle betekenis.’ The New York Times

Biografie

Lydia Millet schreef verschillende romans en verhalenbundels, en was finalist voor zowel de Pulitzer Prize als de National Book Award. Ze schrijft ook essays  en opiniestukken, en werkt sinds 1999 als redacteur en schrijver bij het Center for Biological Diversity. Ze woont in de woestijn net buiten Tucson, Arizona.

Details

EAN :9789029094689
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Vertaler : Inge Kok
Publicatie datum :  17-02-2022
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :217 mm
Breedte :145 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :375 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :208
Keywords :  apocalyps;avontuur;broers en zussen;generatiekloof;vrienden