Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789029094993
Publicatiedatum:   17-06-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  352

  Bestelbaar

'Scherpe observaties en levensechte dialogen. Zomers escapisme op zijn best.' VPRO gids, Katja de Bruin

De herontdekking van de populairste moderne Griekse klassieker, een bestseller in Griekenland

Drie zussen, drie zomers. Op het Griekse platteland tussen de weelderige natuur leven Maria, Infanda en Katerina. Ze brengen de zomers door in hun tuin, groeien op, worden verliefd en leren over het leven.

Drie zomers is een warm en teder verhaal over drie zussen die opgroeien op het prachtige platteland net buiten Athene, voor de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze wonen in een groot oud huis met hun gescheiden moeder, opmerkelijke tante en grootvader. De dromerige maar rebellerende jongste zus Katerina vertelt het verhaal van haar flirterige, heethoofdige en oudste zus Maria, de mooie maar in zichzelf gekeerde middelste dochter Infanda en Katerina’s eigen ervaringen en gevoelens. Gedurende drie zomers delen en verbergen zij geheimen, worden ze verliefd, trachten ze de wereld van de volwassenen te begrijpen en proberen ze uit te vinden wat voor volwassenen zij zelf hopen te worden.

Op tijdloze en krachtige wijze onderzoekt Liberaki wat het betekent om een jonge vrouw te zijn, en welke verwachtingen en uitdagingen dat met zich meebrengt.

In de pers

‘Liberaki heeft een dromerige, modernistische parel geschreven (...) Dit is een elegante en opvallende roman.’ Publishers Weekly

‘Liberaki’s zinspeling, impressionistische stijl is in de lijn van Marguerite Duras, terwijl de focus op jonge vrouwen doet denken aan Françoise Sagan.’ The Times Literary Supplement

‘Een ontspannen, ruimhartige coming of age-roman, aards en onschuldig, nostalgisch en prachtig weergegeven.’ Kirkus Reviews


Margarita Liberaki (1919-2001) werd geboren in Athene, waar ze opgroeide bij haar grootouders, die een boekwinkel en een uitgeverij hadden. Ze schreef drie romans en meerdere toneelstukken en scenario’s.
Drie zomers is nu een standaardwerk in het Griekse literatuuronderwijs en Liberaki wordt beschouwd als een van de belangrijkste Griekse schrijvers van de twintigste eeuw.


  EAN: 9789029094993
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Hero Hokwerda
  Publicatiedatum:   17-06-2022
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 146 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 44 mm
  Gewicht: 608 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 352
  Trefwoorden:   coming of age;griekenland;volwassen worden;vrouwen;zussen