Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Het verbond van het water


Nederlands | 13-02-2024 | 688 pages

9789029098083

Hardback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 26,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

'Een epos van goddelijke allure.' ***** Humo

'Verbluffend epos.'  De Morgen

De nieuwe roman van de auteur van de bestseller De heelmeesters: een groots opgezet en fabelachtig geschreven familie-epos tegen de achtergrond van het India van de twintigste eeuw

Zuid-India, begin vorige eeuw. Een jonge bruid reist per boot met haar echtgenoot naar haar nieuwe thuis. Ze hebben elkaar die dag voor het eerst ontmoet bij het altaar. Hij is een wat oudere weduwnaar, zwijgzaam en net zo imposant als de olifant die hem helpt op het land. Ze wonen diep landinwaarts, in een wereld van riviertjes en kanalen, een netwerk van meren en lagunes, een doolhof van binnenwateren en lotusvijvers.

Na verloop van tijd maken de angst en heimwee van de jonge bruid plaats voor innige liefde voor haar man en diens zoontje, en krijgt ze de bijnaam Big Ammachi (grote mama). Maar dan vindt er een tragedie plaats. Zo komt ze achter het bestaan van ‘de Aandoening’: een mysterie dat in elke generatie van de familie speelt en waardoor er telkens weer iemand op raadselachtige wijze verdrinkt in meertjes, plassen en ander ondiep water.

Het verbond van het water vertelt het verhaal van Big Ammachi en haar zoon Philipose, die wordt gehinderd door een lichte vorm van ‘de Aandoening’ maar zich toch ontwikkelt tot een gerenommeerd schrijver. Het is ook het verhaal van haar briljante kleindochter Mariamma, die een heel ander pad inslaat en een opleiding tot chirurg volgt om het raadsel dat haar familie in zijn greep houdt op te lossen. De ontdekking van een gecodeerde stamboom en de aantekeningen van haar vader, een dwangmatige dagboekschrijver, wijzen haar de weg, maar brengen ook nieuwe geheimen aan het licht die haar in de kern van haar wezen raken.

In de pers

‘Dit epische verhaal bruist van lyriek en spanning en neemt je mee door de tijd en continenten. Tijdens het lezen moest ik vaak stoppen om mezelf eraan te herinneren adem te halen. Ik kon het boek niet wegleggen tot de allerlaatste pagina. Het is zeer meeslepend!’ Oprah Winfrey (Oprah’s 101st Book Club Pick)

‘Verghese overtreft zichzelf met dit grootse en verbluffende eerbetoon aan het India van de twintigste eeuw.’ Publishers Weekly (starred review)

‘Groots, spectaculair, meeslepend en zeer boeiend. Verghese heeft een talent voor spanning, en zijn gemakkelijke omgang met taal sleept je moeiteloos door het verhaal heen, waardoor je nauwelijks beseft dat je decennium na decennium en pagina na pagina doorploegt.’ New York Times Book Review

Biografie

Abraham Verghese is arts en hoogleraar aan Stanford University. Hij ontving verschillende eredoctoraten en kreeg in 2016 de National Humanities Medal uit handen van toenmalig president Obama. Voor zijn literaire werk ontving hij diverse hoge onderscheidingen en zijn debuutroman De heelmeesters was internationaal een groot succes.

Details

EAN :9789029098083
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Vertaler : Arjaan van Nimwegen - Thijs van Nimwegen
Publicatiedatum :  13-02-2024
Formaat :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :238 mm
Breedte :166 mm
Dikte :61 mm
Gewicht :1176 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :688
Trefwoorden :  de heelmeesters;familieleven;familiesaga;geneeskunde;historisch;huwelijk;india;liefde;mysterie;oprah winfrey;water