Nalatenschap

Een Joodse immigrantenfamilie en de Britse Droom

EAN:  9789029540919
Publicatiedatum:   13-10-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  592

  Bestelbaar

Opkomst en ondergang van een familiebedrijf

Aan het begin van de negentiende eeuw ontsnapten Lehmann Glückstein en zijn gezin aan de pogroms van Oost-Europa en begaven zich, na een verblijf in Nederland en België, naar de Londense East End. Daar begonnen ze met niets. Ze werkten onvermoeibaar door en creëerden een kleine tabaksfabriek die uitgroeide tot het grootste cateringbedrijf ter wereld, eveneens bekend om zijn stijlvolle restaurants en hotels: J. Lyons. Meer dan een eeuw lang was Lyons in elke hoofdstraat, in elk huis, in elke koffie- en theekop in het Verenigd Koninkrijk te vinden. Het bedrijf veranderde de manier waarop de Britten aten, dronken en vermaakt werden. Op zijn hoogtepunt had het Lyons-imperium zelfs internationale vesti-gingen, waaronder hotels en vleesbedrijven in Nederland. Aan obstakels geen gebrek: tussen deze immigrantenfamilie en de Britse Droom stonden armoede, persoonlijke tragedies en antisemitisme.

‘Een monumentale geschiedenis van de opkomst en ondergang van het Lyons-imperium... Een geweldig verhaal.’ – The Times

‘Het liefdevol vertelde familieverhaal van Harding is knap verweven met de opkomst en ondergang van het Britse empire, twee wereldoorlogen en twee eeuwen van sociale en politieke verandering.’ – The Economist

Thomas Harding is schrijver en journalist. Hij schrijft voor o.a. The Sunday Times, The Financial Times en The Guardian. Hij publiceerde de internationale bestseller Hanns en Rudolf, over zijn Duitse oudoom, nazi-jager Hanns Alexander, en Kadian Journal over zijn op jonge leeftijd verongelukte zoon. Hij woont met zijn gezin in Hampshire, Engeland.

  EAN: 9789029540919
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Auke Leistra
  Publicatiedatum:   13-10-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 38 mm
  Gewicht: 739 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 592