Deze waarheden

Een geschiedenis van de Verenigde Staten

EAN:  9789029541688
Publicatiedatum:   11-08-2020
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  1040

  Bestelbaar

Deze waarheden is de briljante weerslag van de bewogen geschiedenis van de Verenigde Staten. In fonkelend proza beschrijft Jill Lepore de worsteling van Amerika met haar eigen historie en met de fundamentele waarheden waarop zij als natie is gebouwd: gelijkheid van alle mensen, soevereiniteit, en het recht op leven, vrijheid en het streven naar geluk.
Dit boek voorziet die worsteling van historische context. Een erudiete, messcherpe analyse van de Amerikaanse politiek, het recht, de journalistiek, de technologie, de erfenis van de slavernij, de blijvende ongelijkheid.
Bekende en onbekende Amerikanen bevolken het relaas: presidenten en schurken, rijken en armoedzaaiers, wetenschappers en kunstenaars – en dragen bij aan Lepore’s meeslepende verhaal.

Jill Lepore (1966) is hoogleraar Amerikaanse geschiedenis aan Harvard University, en staff writer van The New Yorker. Met haar eerste boek The Name of War won ze de Bancroft Prize. Met later werk werd ze genomineerd voor de Pulitzer Prize en de National Book Award. Jill Lepore is een van de belangrijkste politieke duiders van dit moment. Ze woont in Cambridge, Massachusetts.

  EAN: 9789029541688
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Piet Dal - Ineke van den Elskamp - Sjaak de Jong - Rob Kuitenbrouwer - Arjanne van Luipen - Pon Ruiter
  Publicatiedatum:   11-08-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 167 mm
  Breedte: 238 mm
  Dikte: 63 mm
  Gewicht: 1394 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 1040