Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Een ander leven


Nederlands | 11-06-2024 | 360 pagina's

9789029544900

Paperback / softback


€ 27,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

In januari 1996 verrast Bart Moeyaert zijn zeventigjarige moeder met een verjaardagscadeau. Ze gaan samen drie dagen naar Parijs. Met deze citytrip als leidraad schetst Moeyaert niet alleen een intiem portret van zijn moeder, hij stelt ook vast hoe verbazend vaak Parijs in zijn leven is opgedoken, en hoe weinig hij zijn ouders over zijn leven heeft verteld. Aan de hand van brieven, foto’s, herinneringen en dagboekfragmenten vertelt hij openhartig over zijn late coming of age — de zoekende periode na zijn vroege schrijversdebuut. Hij probeert antwoorden te vinden, onder andere op de vragen die hij zijn moeder in Parijs niet heeft gesteld.

‘De gecomprimeerde en muzikale taal van Bart Moeyaert zindert van de onuitgesproken verlangens en ingehouden emoties.’ – juryrapport Astrid Lindgren Memorial Award

 

Biografie

♥ TIP VAN JAN ♥

Bart Moeyaert (1964) schrijft proza en poëzie voor volwassenen en kinderen. Hij was onder meer stadsdichter van Antwerpen en artistiek intendant van Vlaanderen en Nederland op de Frankfurter Buchmesse. Zijn werk is bekroond met onder meer de Zilveren Griffel, de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdliteratuur, de Deutsche Jugendliteraturpreis, de Noorse Oversetterpremien, de Nienke van Hichtum-prijs en De Gouden Uil. Ook werd hem in Zweden de Astrid Lindgren Memorial Award toegekend, de meest prestigieuze internationale prijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Details

EAN :9789029544900
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  11-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :194 mm
Breedte :116 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :332 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :360
Reeks :  Privé-domein