Welkom bij De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789029544962
Publicatiedatum:   16-11-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  288

  Bestelbaar

Terwijl ze haar man en baby thuislaat, vliegt een schrijver voor een lezing naar de streek waar ze opgroeide in Reno, Nevada, met niet veel meer bagage dan een borstkolf en een postnatale depressie. De herleving van oude vriendschappen bevrijdt haar uit de ketenen van huwelijk, huishouden en moederschap.
Diep in de Mojavewoestijn ontmoet ze spoken uit het verleden: haar eerste liefde wiens zelfdestructie haar nog altijd kwelt; haar vader, lid van de beroemdste sekte van Amerika – van Charles Manson; haar moeder, aan wie de herinneringen vervliegen. Ze kan niet terug in de tijd om dingen recht te zetten, maar welk pad leidt vooruit? Alleen, in de wildernis, begint ze zich eindelijk thuis te voelen.

‘Deze roman bevat een geniale bezwering, Watkins schrijft als een wraakengel. Buitengewoon origineel, hilarisch en bij vlagen aangrijpend. Het is opwindend en angstaanjagend om in haar kielzog te varen.’ – Jenny Offill ‘De boeiendste stem uit West-Amerika sinds Annie Proulx – het is de vroege Joan Didion aan wie Watkins doet denken.’ – Vogue

Claire Vaye Watkins (1984), winnares van o.m. The Story Prize en de Dylan Thomas Prize, is de gelauwerde auteur van Goud Roem Citrus en de verhalenbundel Battleborn. Watkins is professor aan de University of California. Ik hou van je maar ik kies het duister is haar langverwachte autobiografische roman.

  EAN: 9789029544962
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Jeske van der Velden - Thijs van Nimwegen
  Publicatiedatum:   16-11-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 138 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 372 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 288