Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Bloesem plukken onder vuur


Nederlands | 25-07-2023 | 636 pagina's

9789029547703

Paperback / softback


€ 34,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Decennialang hield Alice Walker een dagboek bij. Openhartig schrijft ze over haar tumultueuze leven: haar strijd in de burgerrechtenbeweging, haar huwelijk met een Joodse advocaat, haar rol als zwarte feministe, haar worsteling met het moederschap, en haar scheiding en daaropvolgende relaties met mannen en vrouwen (onder wie Tracy Chapman).

Intussen volgen we minutieus de ontwikkeling van haar schrijverschap. Een keerpunt is het verschijnen van De kleur paars, geïnspireerd op de levens van haar grootouders in het arme, gesegregeerde Zuiden van de vs. Het fenomenale succes van dat boek verandert haar leven. Op slag zijn haar geldzorgen voorbij en is ze beroemd. Maar het succes heeft ook een prijs.

In deze onthullende collectie, geannoteerd door Valerie Boyd, onderzoekt Alice Walker haar gedachten en gevoelens als vrouw, schrijver, zwarte Amerikaanse, echtgenote, dochter, moeder, minnares, zus, vriendin en wereldburger. Het is het verslag, in real time genoteerd, van de soms grillige en dan weer doelgerichte zoektocht naar een eigen plek. De vertaling is van Paul van der Lecq en Pauline Slot.

Biografie

Alice Walker (1944) is schrijfster, dichteres en feministe. Ze schreef romans, verhalenbundels, kinderboeken, essays en poëzie. De kleur paars werd een moderne klassieker en is verfilmd door Steven Spielberg.

Details

EAN :9789029547703
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Pauline Slot - Paul van der Lecq, P
Publicatie datum :  25-07-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :195 mm
Breedte :117 mm
Dikte :40 mm
Gewicht :588 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :636
Reeks :  Prive-domein