Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen


Nederlands | 05-12-2019 | 363 pagina's

9789036823739

Paperback / softback


€ 89,95


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Dit leerboek is een handreiking bij de verpleegkundige diagnostiek, mogelijke interventies en professionele omgang met mensen met psychiatrische problemen. Het is een standaardwerk voor de hbo-opleidingen tot verpleegkundige met specialisatie psychiatrie, en voor aanverwante opleidingen.

Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen sluit aan bij de alledaagse praktijk van de psychiatrische verpleegkunde en is als naslagwerk geschikt voor iedereen die professioneel contact heeft met mensen met psychiatrische problematiek.

Deze vierde druk van het Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is geheel bijgewerkt naar de meest recente wetenschappelijke en verpleegkundige inzichten. Er is nu bijvoorbeeld uitdrukkelijk stilgestaan bij verschillende aspecten van de moderne herstelvisie.

Het boek begint met een algemene inleiding op de psychiatrie en een oriëntatie op de psychiatrische verpleegkunde. Daarna worden de classificatie, kenmerken, behandeling en verpleegkundige interventies beschreven voor de belangrijkste psychiatrische stoornissen. In verschillende thematische hoofdstukken komen overstijgende onderwerpen aan de orde, waaronder psychiatrische stoornissen in de kindertijd, ouderenpsychiatrie, psychiatrie en recht en forensische psychiatrie.

Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is toegankelijk dankzij ruime aandacht voor casuïstiek. Dit boek is ook digitaal beschikbaar met samenvattingen, verdiepende links en toetsvragen bij ieder hoofdstuk.

Aan deze druk van het boek werkte een breed gezelschap van vooraanstaande specialisten op psychiatrisch, psychotherapeutisch, verpleegkundig en medisch terrein mee.

 

Slogan/Promotie

Standaardwerk dat aansluit aan bij de alledaagse praktijk Toegankelijk dankzij casuïstiek Met toegang tot digitale samenvattingen en toetsvragen

Details

EAN :9789036823739
Uitgever :Springer Media B.V.
Publicatie datum :  05-12-2019
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :278 mm
Breedte :211 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :1133 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :363
Reeks :  Specialistische verpleegkunde
Keywords :  leerboek;ouderenpsychiatrie;psychiatrie;psychiatrisch;verpleegkunde