Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.Tien stappen naar Nanette

Een memoir situatie

EAN:  9789038806655
Publicatiedatum:   26-08-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  448

  Bestelbaar

Hannah Gadsby brak alle comedywetten, ze brak wellicht met stand-up comedy zelf, in haar show Nanette, die viral ging in 2018. Wereldwijd had ze kijkers in haar ban met haar allesverzengende eerlijkheid en haar unieke gave om spanning en lach samen te laten vallen. Het leek misschien alsof haar wereldwijde bekendheid van de ene dag op de andere ontstond, maar in werkelijkheid ging er een lange, zware en allesbehalve rechte weg aan vooraf.

Tien stappen naar Nanette volgt Gadsby van hoe ze als queer opgroeit in Tasmanië – waar homoseksualiteit tot 1997 bij wet verboden was – tot haar relatie met stand-up comedy, die zich almaar doorontwikkelde. Van haar worsteling met een late autisme- en adhd-diagnose tot wat de kern van Nanette vormt: het afzweren van jezelf omlaaghalen, het verwerpen van vrouwenhaat en het belang van de waarheid spreken. Dit boek is even huiveringwekkend als hilarisch en zet Gadsby’s geheel eigen traditie voort van het op z’n kop zetten van verwachtingen en regels. Het maakt ons nog vertrouwder met een van de meest explosieve en beeldbepalende stemmen van deze tijd.

Hannah Gadsby gaf een enorme wending aan stand-up comedy in its tracks met haar bekroonde en alom geprezen show Nanette, die volle zalen trok in de Engelstalige wereld. Na de lancering op Netflix werd ze een wereldwijd fenomeen.

  EAN: 9789038806655
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Petra C. van der Eerden
  Publicatiedatum:   26-08-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 37 mm
  Gewicht: 558 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 448